Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

20 Jún 2023 Značka Kawasaki KX oslavuje 50. výročie | 50 rokov dominancie

Motokrosová Kawasaki KX, ktorá debutovala v motokrosových pretekoch v roku 1973, je motocykel, ktorý vytvára šampiónov . Tento rok rad Kawasaki KX oslavuje 50 rokov dominancie.
Za posledných 50 rokov dominovali motocykle Kawasaki KX na vrchole off-roadových pretekov, pozbierali viacero svetových titulov MX a WMX a navyše v USA ovládli 63 kombinovaných majstrovstiev AMA v motokrose a superkrose, ktoré sú na čele tohto odvetvia, a získali 720 víťazstiev v Profesionálnych pretekoch AMA. Pôsobivý zoznam šampiónov Kawasaki zahŕňa velikánov, ako sú Stefan Everts, Sebastian Tortelli, Mickael Maschio, Christophe Pourcel a Courtney Duncan pre WMX, ako aj Jeff Ward, Ricky Carmichael, James Stewart, Ryan Villopoto a Eli Tomac.
 
Vývoj revolučnej technológie pre rad KX zostal konštantný po celé roky v snahe Kawasaki o víťazstvo. Medzi tieto technologické pokroky patrí zadné odpruženie Uni-Trak v roku 1979, kotúčové brzdy v roku 1980 a obvodový rám v roku 1989. Nedávne inovácie zahŕňajú systém DFI s dvojitými vstrekovačmi a režimom launch control v roku 2012. V roku 2019 inžinieri Kawasaki posunuli KX o krok ďalej zavedením elektrického štartovania a hydraulickej spojky do už tak pôsobivého zoznamu funkcií, ktoré sa nachádzajú na jej vlajkovej lodi KX450. V súčasnosti sú modely KX250 a KX450 pripravené pokračovať vo svojej vedúcej úlohe a osvojili si technológiu odvodenú od FIM World Superbike z úsilia tímu Kawasaki Racing Team, ako je napríklad špecifický ventilový rozvod, ktorý zaisťuje, že jazdci KX majú silu potrebnú na to, aby sa dostali do cieľa ako prví.
 
Lime Green je na celom svete naďalej uznávaná ako farba Kawasaki a už viac ako 50 rokov stroje KX hrdo nosia túto farbu, ktorá slúži ako farba víťazstva.
 
Na oslavu tohto míľnika bude Kawasaki počas tohto roka zdieľať historický obsah s niektorými z najväčších technologických inovácií, pretekárskych momentov a ďalších spomienok za posledných 50 rokov.