Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

7 November 2017 Z900RS CAFE ukázalo True Spirit na EICMA 2017

Po predstavení Z900RS inšpirovaného Z1 na autosalóne v Tokiu sa Kawasaki sústredila na EICMA v Milane, kde debutovala s ďalším modelom nazvanom Z900RS CAFE.

Vďaka modernému klasickému štýlu veľmi dobre prijatého modelu Z900RS môže Z900RS CAFE tiež sledovať korene späť do minulosti k Super4 modelu Z1 z roku 1972. Navrch ale pridáva odvážny prístup k farbe a grafike plus a viac sa zameriava na jazdeckú pozíciu vďaka riadidlám v čiernom prevedení.
 
Nízke "rajdy" vytvárajú športový posed, ktorý je dobre prispôsobený bikini kapotáži a štýlovému sedlu so zadným hrbom s pretekárskym nádychom. Zvuk výfukového systému je prvým vyladeným špeciálnym tónom značky Kawasaki a celkovo upúta pozornosť na detaily modelu Z900RS CAFE.
 
Liate disky poskytujú vzhľad tradičných vypletaných kolies, zatiaľ čo dôsledná pozornosť k detailu sa prejavuje chytrými detailmi motora a čistým celkovým vzhľadom.
 
Rovnako ako u legendárneho modelu Z1, srdce stroja spočíva v impozantnom motore. V prípade modelu Z900RS CAFE je to jednotka vybavená trakčnou kontrolou KTRC a asistentom spojky. Motor je uložený v ľahkom rúrkovom ráme, motocykel ma 41 mm obrátené predné vidlice a horizontálne zavesenie zadného tlmiča.
 
Osvetlenie je tvorené charakteristickým LED svetlometom doplneným o zadné svetlo LED typu eliptického tvaru ako pri Z1, zatiaľ čo tradičná zostava rýchlomeru a otáčok je doplnená centrálnym LCD informačným panelom pokrývajúcim dôležité funkcie. 
 
Samozrejme pre niektorých jazdcov bude Z900RS CAFE iba východiskovým bodom pre ďalšiu personalizáciu, takže bude k dispozícii široká škála originálneho príslušenstva značky Kawasaki, ktorá personalizuje tento zelený stroj.
 
"Boli sme potešení z celosvetového uznania modelu Z900RS, i keď bol predstavený len pred niekoľkými týždňami," povedal riaditeľ spoločnosti Kawasaki Motors Europe Morihiro Ikoma.
 
"Model Z900RS CAFE rozširuje odozvu novej ponuky RS a zosobňuje zmysel značky True Spirit. Kawasaki si vzal čas na vstup do kategórie moderných klasických motocyklov, ale čakanie sa oplatilo. Z900RS CAFE a Z900RS prinášajú jedinečné dedičstvo a autentickosť, ktorá ich odlišuje od ostatných. "