Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

1 November 2020 W800 jazdí na vrchole retro vlny

Originálna ikona W800, ktorá je k dispozícii pre predajnú sezónu 2021 vo farebnej schéme Metallic Ocean Blue, pomohla vyvolať príliv emócií pre súčasné motocykle s klasickým štýlom.
Rok 2021 si v skutočnosti pripomenie presne päťdesiatpäť rokov, odkedy bol pôvodný model W1 650 k dispozícii ako prvý stroj spoločnosti Kawasaki na trhu „veľkých motocyklov“ v USA. V tom čase si najväčší stroj v Japonsku - a v nasledujúcich rokoch získava kultový status - našiel rad strojov W miesto v srdciach náročných znalcov po celom svete.
 
Objem motora 773 cm3, tradičná konfigurácia paralelného dvojitého motora a vysoko presné usporiadanie vačkového hriadeľa s kužeľovým prevodom sľubujú veľa. V strednom rozsahu otáčok je vďaka značnému krútiacemu momentu a odozve jazda na dlhých vidieckych cestách radostná, bez nutnosti neustáleho radenia. Spolu s veľkosťou predných kolies 19 palcov (48,26 cm) sú zákruty a ovládateľnosť hladké a predvídateľné.
 
Od okrúhleho svetlometu vybaveného LED diódami a tradičných kruhových smerových svetiel až po chrómované blatníky, tlmiče a odznaky na nádrži a nespočetné množstvo lešteného povrchu je tento motocykel autentickým strojom podstaty - evokujúcim jazdu na motocykli z takmer zabudnutého „zlatého veku“.
  
2021 W800 je vybavený stredovým stojanom, prednými a zadnými kotúčovými brzdami s pokrokovým ABS a veľkými, dobre umiestnenými zrkadlami.
 
Po päťdesiatich piatich rokoch dedičstva W je model 2021 Metallic Ocean Blue W800 pripravený privítať novú vlnu náročných jazdcov pripravených zažiť legendu.