Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

12 Október 2022 Victor Steeman

S veľkým zármutkom oznamujeme, že Victor Steeman (MTM Kawasaki) zomrel po vážnych zraneniach počas prvých pretekov finále majstrovstiev sveta FIM Supersport 300 na Autodromo Internacional do Algarve minulý víkend.
Napriek rýchlej odozve pri ošetrovaní pri trati a úsiliu zdravotníckeho personálu na mieste aj v nemocnici vo Faro Victor zomrel v utorok 11. októbra.
 
Steeman bol pred nehodou po nedávnej sérii štyroch víťazstiev v pretekoch stále v hre o prvenstvo v roku 2022 v kategórii WorldSSP300. V Portugalsku sa postavil na štartový rošt, keď si práve zabezpečil nový rekord šiestich štartov z pole position v kariére vo WorldSSP300.
 
Victor si užil úspešnú začiatočnú kariéru vo svojom rodnom Holandsku, v Rookies Cupe a potom v IDM pred svojou prvou plnou sezónou vo WorldSSP300 minulý rok.
 
Kawasaki vyjadruje úprimnú sústrasť svojej rodine, priateľom a všetkým v úzkom tíme MTM v tejto ťažkej chvíli.
 
Steve Guttridge, manažér pre plánovanie pretekov Kawasaki, uviedol: „Victor bol pre nás všetkých v Kawasaki hrdinom. Na svojej pretekárskej ceste už dosiahol veľa, dokonca aj v takom mladom veku. V tomto smutnom čase vyjadrujeme našu najhlbšiu sústrasť jeho priateľom a rodine a samozrejme všetkým jeho priaznivcom a členom jeho tímu MTM.