Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

4 Október 2021 Ultimátna Ninja letí do roku 2022

V čele rodiny Ninja - a výrazne pred ostatnými sériovými motocyklami na svete - stojí Ninja H2R už od roku 2015.
Ninja H2R, zvýrazňujúc kombinované sily firemnej sily spoločnosti Kawasaki, je strojom na vrchole rodiny Ninja. Hlavným dôvodom je 100% interne navrhnutý a vyrobený integrovaný kompresor vybavený vrtuľou, ktorá pri maximálnych otáčkach skutočne prekračuje rýchlosť zvuku.
 
Ninja H2R s výkonom viac ako 300 koní je stroj, ktorý nemá limity. Stelesňuje výraz Kawasaki technológie a výkonu, účelne zameraný a štýlovo nekompromisný. Rúrkový podvozok využívajúci úžasnú silu štvorvalcového vodou chladeného motora s prevodovkou v tvare prstenca inšpirovanou MotoGP je navrhnutý tak, aby odolal obrovským silám a napriek tomu stále vykazoval správnu mieru pružnosti, ktorá zaisťuje vynikajúcu ovládateľnosť. Používajú sa rúrky rôznej šírky a hrúbky steny, pričom všetky sú vypočítané pomocou unikátnej počítačovej simulácie Kawasaki pre charakteristiky napätia a pevnosti.
 
Používa sa jednostranné kyvné rameno podporované zadným zavesením Öhlins TTX36, zatiaľ čo Brembo poskytuje príkladnú brzdnú silu prostredníctvom dvojice efektných predných monoblokových strmeňov. Vďaka hydraulickej spojke obmedzujúcej spätný krútiaci moment a rade elektronických pomocných zariadení pre jazdcov riadených systémom IMU, ako je funkcia riadenia v zákrutách a kontrola trakcie, je model H2R eminentne schopný dosiahnuť vonkajšie hranice výkonu, ale vždy s ohľadom na bezpečnosť. 
 
Vizuálne jediné slovo, ktoré mi napadne, je „zastrašovanie“. Čelný aspekt, ktorý vyzerá skôr ako skrytý bojovník než motocykel, má ako ústredný bod logo Kawasaki; logo, ktoré stelesňuje ducha dokonalosti. Tento hrozivý vzhľad však nie je len na ukážku. Pri najvyšších rýchlostiach je vytvorený obrovský prítlak na prednú pneumatiku vďaka karbónovým krídlam na kryte, ktorý má tiež karbónové diely, lesklé v zrkadlovom lakovanom matnom prevedení. Jazdec sa medzičasom krčí v ergonomickej a aerodynamickom tuneli vyvinutej jazdeckej polohe, ktorej napomáha sedadlo s nastaviteľnými a podpornými bočnými podložkami nastaviteľnými dopredu a dozadu.
 
Ninja H2R neobsahuje žiadnu zjavnú grafiku, žiadne vonkajšie znaky úžasného potenciálu, ktorý v sebe skrýva. V roku 2022 pre elitnú skupinu náročných jazdcov na celom svete s prístupom k testovaciemu zariadeniu na trati a potrebným schopnostiam jazdiť na najsilnejšom motocykle na svete zostáva šanca vlastniť ultimátnu Ninju jednou z veľkých životných ambícií. Kawasaki Ninja H2R - postavená až za hranice viery.