Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

18 Júl 2018 Tom Sykes končí v KRT hneď po sezóne 2018

Po deviatich rokoch v Ninja kolektíve v oficiálnom továrenskom teame Kawasaki Racing Team v pretekoch WorldSBK sa Tom a tím spoločne dohodli na ukončení spolupráce.
Keďže sezóna 2018 je ďaleko od konca, Sykes stále zvyšuje snahu o príbliženia sa k titulu ako dosiahol v roku 2013, ktorým bol prvý titul po dvadsiatoch rokoch - po titule Scotta Russella z roku 1993. Tom získal aj striebro v rokoch 2012, 2014 a 2016 pričom v roku 2012 skončil iba o pol bodu za zlatom.
 
So zvyškom sezóny 2018, ktorá sa ešte nekonala, najúspešnejší víťaz Superpole v histórii WorldSBK má stále šancu zvýšiť úžasnú bilanciu kvalifikačných a závodných úspechov na strojoch KRT. Plne motivovaný a s plnou podporou tímu Kawasaki Racing Team Tom zostáva pretekárskou silou, ktorú fanúšikovia obdivujú a rovnako je obávajná súpermi.
 
Tom Sykes: "Mám pocit, že prišiel čas; moment, aby som zmenil svoju kariéru a hľadal nové výzvy. Teraz pociťujem, že som v rámci KRT dal všetko, čo som mohol. Teraz som ten najlepší jazdec, akým som kedy bol,a mám skúsenosti a výkon, aby som mohol víťaziť. Teraz som sa rozhodol urobiť krok od projektu KRT a hľadať nové ciele a výzvy. Budem sa sústrediť na pódium v posledných štyroch kolách roku 2018. Som odhodlaný vychutnať si svoje preteky a toto oznámenie efektívne ukončí všetky špekulácie. Načasovanie tohto veľkého rozhodnutia o kariére nie je jednoduché, pretože môj osobný život tiež čelí veľkým zmenám. Pokiaľ ide o toto, cítim, že zo mňa opadol tlak."
 
 
Guim Roda - manažér tímu KRT: "V poslednej dobe sme sa rozprávali veľa hodín interne. Tom nebol schopný byť najlepší, keďže sa zaoberal veľkým rozhodnutím - okrem niektorých rodinných bodov, ktoré sa vyriešili. Dúfam, že nám toto konečné potvrdenie poskytne priestor na dokončenie roka rovnakým spôsobom, akým sme v Assene dominovali. Máme prácu, ktorú máme robiť až do konca roka, takže nie je čas na rozlúčku. Dôležité je tvrdo pracovať na dokončení roka s rovnakým odhodlaním s akým sme začali ".
  
Ichiro Yoda - hlavný inžinier spoločnosti KRT: "Chápeme Tomove priania a súhlasíme s ním. Ja a celá inžinierska skupina KHI majú veľkú úctu k práci vykonanej od začiatku projektu WorlSBK 2010. Jeho pochopenie detailov motorky a jeho spätná väzba na zlepšenie boli veľmi užitočné celé roky, za čo mu budeme vždy vďační."
 
Steve Guttridge - KME Racing Manager: "Máme veľa histórie a tisíce šťastných míľ s Tomom v priebehu rokov. Jeho úsilie na trati, testovanie, rozvíjanie PR a práca s fanúšikmi mal naozaj pozitívny na Kawasaki. Je taký populárny, pretože vždy dáva do všetkého 100 %. Je smutné stratiť takého veľkého veľvyslanectva značky v KRT, ale rozumiem, že je na čase, aby mohol čeliť svojim novým cieľom a motiváciám."
 
Poznámky redaktorov:
Kariérna štatistika Toma Sykesa do júla 2018:
9 rokov s Kawasaki v WorldSBK (8 s KRT a 1 s PBM)
Majster sveta 2013 pre Kawasaki
Štartov: 252 (222 pre Kawasaki)
Víťazstiev: 34 (34 pre Kawasaki)
Pódiové umiestnenia: 106 (105 pre Kawasaki)
Poles: 46 (46 pre Kawasaki) - SBK Record
Front row: 76 (76 pre Kawasaki)
Najrýchlejšie kolá: 38 (38 pre Kawasaki)
WorldSBK kariéra 2008 ako Wildcard> 2009 a na plný úväzok.