Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

13 Máj 2018 Snaha tímu Kawasaki SRC nebola odmenená

Napriek obrovskej motivácii a odhodlaniu uspieť sa nepodarilo teamu Kawasaki SRC dosiahnúť ich očakávaný výsledok na 8 hodinovke na Slovakia ringu.
 
Pred týmto podujatím sa sústredil team s Ninjou s číslom 11 logicky na pódiové umiestnenie v Česku.

Počas kvalifikácie, ktorá skončila v piatok, sa Randy de Puniet, Julien Da Costa a Jérémy Guarnoni nedokázali úplne vyjadriť na tému asfaltového okruhu na Slovensku. Vďaka nedostatku pneumatík kvôli predpisom majstrovstiev sa kvalifikovali so svojou Ninjou ZX-10RR na 5. mieste.
 
V 12:30 P.M. preteky začali v horúcom slnečnom dni.
 
Randy de Puniet sa umiestnil v čele pretekov. Útok po útoku, skúsený francúzsky jazdec viedol preteky, kým sa neprepadol na druhú pozíciu.
 
"Bola to moja chyba. Ospravedlňujem sa celému tímu a najmä moji spolujazdcom".
 
Po reštarte o 17tej hodine sa tímu posunul na 5 pozíciu. A aj keď sa bezpečnostné vozidlo objavilo na trati Julien da Costa nebol schopný využiť výhodu.
 
O 17,30 sa Jeremy Guarnoni sa vrátil do garáže so zhasnutým motorom a palivovou nádržou prázdnou kvôli okolitému teplu a zvýšenej spotrebe. Ninja No11 sa vrátila do závodu a prekročil cieľovú čiaru na 9. mieste.
 
Jérémy Guarnoni: "Dokonca aj bez tejto chyby, nemohli sme vyhrávať našim obvyklým spôsobom. Teraz je potrebné, aby sme pokročili a hľadali cestu k víťazstvu znova. Osobne som sa cítil dobre. Teším sa na Oschersleben v júni, aby sme tam dokázali svoju rýchlosť v dlhodobom horizonte. "