Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

10 Apríl 2018 Rea ocenený RAC Torrens Trophy

 Jonathan Rea MBE získal vo štvrtok 29. marca 2018 od klubu Pall Mall Royal Automobile klubový titul Torrens Trophy Royal Automobile Club, za to, že bol prvým jazdcom, ktorý vyhral tri po sebe nasledujúce Majstrovstvá sveta v Superbike.

Pre Rea je to najnovšie v rebríčku vysoko uznávaných ocenení, od skončenia druhého ročníka v súťaži Športová osobnosť roka.
 
Barrie Baxterová, predsedníčka Výboru nominácií Torrens Trophy, povedala: "Je mi potešením odovzdať 2017 Torrens Trophy Jonathanovi pre jeho vynikajúce úspechy. Okrem svojho pozoruhodného talentu je pre náš šport obrovským vzorom a zvyšuje prestíž motocyklových pretekov v tejto krajine. "
 
Jonathan Rea sa zapísal do histórie v roku 2017, keď sa stal prvým jazdcom, ktorý vyhral tri po sebe idúce tituly World Superbike. Odkedy Rea začal v tíme Kawasaki nemá konkurenciu. Rea stál na pódiu 112 krát počas svojej kariéry World Superbike. Minulú sezónu získal 16 z 26 pretekov World Superbike, čím získal v histórii najviac bodov v jedinej sezóne s úžasným skóre 556. Týmto prekonal bodový záznam Colina Edwardsa z roku 2002 a Rea je teraz len jeden titul za Carlom Fogartym.
 
Legendárny komentátor Murray Walker OBE povedal: "Ako pateticky neúspešný pretekársky motocyklista by som dal obličku za to, aby som dosiahol to, čo dosiahlo Jonathan. Ak chcete byť majstrom sveta v niečom tak náročnom ako Majstrovstvá sveta Superbike, je to veľmi náročné, ale trikrát za sebou je dosť neuveriteľné. Klobúk dole pred Kawasaki. Superlativne partnerstvo. "
 
Bývalý dvojnásobný majster svetového šampionátu a držitel Torrensu z roku 2008 James Toseland povedal: "Jeho úroveň konzistencie, odhodlanosti a sústredenia je neslýchaná. Som si istý, že v tomto roku dokáže dorovnať štyri tituly Carla Fogartyho."
 
Jonathan Rea prvýkrát začal pretekať na asfalte v roku 2003 po skoršej kariére v motokrose. V tomto roku má 31-ročný Jonathan snahu s jeho ZX-10R získať štvrtý titul. Tiež bude súťažiť v tohtoročnej Suzuke na 8 hodín pre tím továrne Kawasaki s Leonom Haslamom a Kazumom Watanabe.
 
Klubová komisia pre nominácie trofejí Torrens Trophy sa skladá z predsedu a bývalého pretekára na bicykli Barrieho Baxtera, člena klubu Royal Automobile Club Ben Cussons, uznávaného motorkového novinára Mata Oxleyho, bývalého pretekára a komentátora Steva Parrisha, člena klubu Richarda Bourneho a kráľovnej motorkárov Marie Costello MBE, ktorá drží Guinnessov svetový rekord za najrýchlejšiu ženu na pretekoch na ostrove Man TT.
 
Torrens Trophy
 
Torrens Trophy odmeňuje jednotlivca alebo organizáciu, o ktorých sa predpokladalo, že významne prispeli k podpore motocyklov v Spojenom kráľovstve ALEBO sa významne podieľali na technickej dokonalosti s cieľom podporiť motocyklizmus v Spojenom kráľovstve ALEBO preukázali vynikajúce zručnosti v medzinárodných motocyklových športových podujatiach v Spojenom kráľovstve.
 
Torrens Trophy bola prvýkrát udelená v roku 1978 na pamiatku novinára Arthura Bourneho, ktorý písal stĺpček pod pseudonymom Torrens, ktorý je latinským jazykom pre "prúd". Arthur Bourne bol tiež podpredsedom klubu Royal Automobile.
 
Medzi predchádzajúcich víťazov Torrens Trophy patria:
2016 MotoGP pretekár Cal Crutchlow za to, že bol prvým britským jazdcom, ktorý vyhral tridsaťročné víťazstvo premierového majstrovstiev sveta v motocykloch Grand Prix.
2015 Jedenásťnásobný víťaz TT Ian Hutchinson za svoju vynikajúcu odhodlanosť, odvahu a prekonanie nepriaznivosti na víťazstvo viacerých TT.
2014 Shane 'Shakey' Byrne za to, že sa stal prvým mužom v histórii, ktorý bol korunovaný šampionátom britského Superbike MCE Insurance štyrikrát (2003, 2008, 2012 a 2014).
2013 Tom Sykes za to, že bol korunovaný 15. svetovým šampiónom Superbike, štvrtý z Veľkej Británie a iba druhý jazdec, ktorý vyhrala Kawasaki v seriáli už 20 rokov.