Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

23 Marec 2021 Provec predstavuje jedinú ženu manažérku v paddocku WSBK

Keďže Ana Carrasco je teraz pripravená na útok na titul 2021 WSSP300, jej provensálsky tím oznámil Carlu Grau Pi ako tímovú manažérku. Ako jediná žena zodpovedná za závodný tím vo svete svetových superbikov drží ďalšie prvenstvo pre ženy vo svete motocyklových pretekov.
Dvadsaťdvaročná katalánčanka z Bellaterry, bývalá španielska šampiónka v alpskom lyžovaní a lyžiarska inštruktorka v súčasnosti absolvuje kurz športového manažmentu na univerzite Ramona Llulla v Barcelone. Už nejaký čas je súčasťou štruktúry Provec Racing so zodpovednosťou za komunikáciu a ako asistentka pre Anu Carrasco. Dva kolesá jej nie sú cudzie, Carla jazdí na motorkách od svojich piatich rokov.
 
V tejto novej úlohe bude Carla úzko spolupracovať s organizáciou Provec a bude využívať ich široké spektrum schopností, aby získala ešte viac skúseností v manažérskej stránke závodenia. Vďaka skúsenostiam spoločnosti Provec s privedením dvoch jazdcov k titulom svetových superbikov má Carla obrovskú databázu vedomostí, na ktoré sa môže obrátiť.
 
Medzi jej ženské kolegyne v organizácii Provec patria koordinátorka superbike KRT, Silvia Sanchezová a koordinátorka komunikácie, Eva Blanquezová a technička pneumatík pre Jonathana Rea a Maru Sota v dizajnérskom / kreatívnom tíme Txell Baró. Štruktúru boxov Provec Racing WSSP300 budú tvoriť Nico Sartori ako šéf posádky, Fleky Rodriguez (hlavný mechanik) a Max Valls (závodný mechanik)
 
Keď už hovoríme o novej úlohe, Carla povedala:
„Som veľmi šťastná z tejto príležitosti, ktorú mi poskytujú spoločnosti Provec Racing a Kawasaki, a že môžem byť súčasťou tohto projektu aj v nasledujúcom roku.
 
Tím je späť potom, čo nemohol dokončiť rok 2020 kvôli Aninmu zraneniu. Sme nedočkaví a nadšení, že jej môžeme pomôcť v čo najväčšej miere dosiahnuť dobré výsledky v roku 2021.
 
Som rada, že môžem naďalej pracovať a učiť sa od tejto skupiny profesionálov, ktorí majú toľko skúseností s majstrovstvami WorldSBK. Všetci sa tešíme na začiatok sezóny. “
 
Guim Roda - tímový manažér projektu Provec KRT World Superbike dodal:
 
"Carla sa túži učiť a má toľko skúseností, aby mohla zastávať svoju prácu v boxoch a tiež medzi všetkými zamestnancami Proveku."
 
Našim cieľom je samozrejme získať titul WWSP300 s Anou Carrasco a na to je zameraná celá štruktúra Provec. Prajeme Carle úspech a dúfame, že toto vymenovanie bude považované za ďalší pozitívny krok pre ženy vo WorldSBK. “