Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

8 Február 2023 Pripojte sa k odhaleniu tímových farieb KRT 2023

Po prvýkrát v histórii oba závodné podniky KRT odhalili svoje farby do novej sezóny a jazdcov spoločne v spoločnej video produkcii.
Pri natáčaní v januári na tajnom mieste v Barcelone, tím KRT MXGP – s jazdcami Romainom Febvrom a Mitchom Evansom – spojili svoje sily s Jonathanom Reom a Alexom Lowesom a ďalšími zamestnancami tímu z tímu KRT WorldSBK, aby vytvorili prvú spoločnú fotografiu a video a predstavili nové tímové oblečenie a grafiku na začiatku sezóny pre ich stroje Ninja ZX-10RR a KX450-SR.
 
Náročné zimné testovacie obdobie pre oba tímy sa už skončilo. KRT WorldSBK čoskoro odlietajú na prvé preteky do Austrálie, zatiaľ čo KRT MXGP letí opačným smerom do Argentíny.
 
V snahe predviesť svoje nové farby je v oboch tímoch nákazlivý optimizmus, pretože nové farby sa spájajú s túžbou zaútočiť na svoje príslušné majstrovstvá a hľadajú slávu pre skutočne globálnu fanúšikovskú základňu.
 
Guim Roda, manažér tímu KRT WorldSBK, uviedol: „Pretekanie je zábavné, príjemné – šou – a boli sme šťastní, že môžeme spolupracovať s projektom MXGP, aby sme ukázali túto vášeň. Rovnaká vášeň, s akou zaútočíme na rok 2023, rovnaká motivácia vstúpiť do každého závodu a bojovať až do posledného kola o víťazstvo. Tvrdo sme pracovali na dolaďovaní niektorých detailov, zlepšovaní nášho motocykla a organizácie tímu, aby sme sa opäť pokúsili získať titul. A čo je dôležitejšie, chceme, aby si fanúšikovia užili sledovanie pretekov a dúfame, že sa ubezpečíme, že zelená motorka zostane na vrchole. Johnny a Alex sú pripravení ísť s plne nabitými batériami, takže uvidíme na austrálskom kole, ako silno sme vstúpili do tejto novej sezóny."
 
Antti Pyrhönen, manažér tímu KRT MXGP, uviedol: „Tešíme sa na sezónu 2023. Naše ciele sú nastavené vysoko. Jazdci a tím pracujú veľmi tvrdo a sme jednotní, aby sme dosiahli tieto ciele. Máme najkonkurencieschopnejší motocykel v našom KX450-SR, veľmi profesionálny personál a skvelých partnerov – tak nech sezóna začne.“
 
Alex Lowes KRT WorldSBK uviedol: „Milujem, ako motorka vyzerá. Veľmi sa mi páči dizajn 2023. Minulý rok som mal celkom dobrú rýchlosť, silné kvalifikačné výkony a mohol som zostať v pozícii prvej trojky. Ako preteky pokračovali, keď priľnavosť klesla, trochu som sa trápil. To je oblasť, na ktorú sme sa zamerali. Veľmi sa teším na tento rok. Mám za sebou dobrý zimný tréning a naozaj sa neviem dočkať, kedy začnem. Možno je to už niekoľko rokov, čo som na majstrovstvách sveta superbikov, ale stále som nadšený, ako keby to bolo prvýkrát; ako som sa cítil v roku 2014. Teraz sa teším, že sa dostanem do Austrálie a pustím sa do podnikania.“
 
Jonathan Rea KRT WorldSBK uviedol: „Som naozaj nadšený z tejto novej sezóny. Mali sme naozaj solídnu mimosezónu. Som tiež nadšený, že pôjdem na Phillip Island a začnem rok tak, ako sa nám zdá najlepšie. Mám pocit, že mimo trate som sa naozaj dobre pripravil a počas zimných testov sme sa zlepšili, čo je veľmi motivujúce. Je pekné mať okolo seba nových ľudí a to samo osebe prináša iný pocit. Som dychtivý jazdiť. S motorkou sme urobili pokrok a tvrdo pracujeme na tom, aby sme sa pokúsili zlepšiť náš pocit a výsledky z minulej sezóny. Dúfajme, že môžeme bojovať o víťazstvá v pretekoch a bojovať o titul majstra sveta."
 
Romain Febvre KRT MXGP uviedol: „Mojou najväčšou nádejou je, že sa nezraním; toto je pre mňa hlavné. Musím preukázať dostatok inteligencie, aby som tlačil, keď potrebujem tlačiť, a možno sa ukľudniť, keď to potrebujem. Toto je moja najväčšia vec, ktorú musím riešiť. Cítim, že mám rýchlosť a momentálne som na tom aj kondične celkom dobre. Je vzrušujúce opäť pretekať. Viem, že budú konečné výsledky, takže najprv uvidíme, ako to pôjde v Argentíne, a potom postupne uvidím, kde sme a na čom musím popracovať."
 
Mitch Evans KRT MXGP uviedol: „Moje nádeje a ambície pre sezónu 2023 sú zostať zdravý a dostať sa do všetkých kôl. Chcem začať byť najlepším súťažiacim a bojovať o víťazstvá týždeň čo týždeň a skončiť rok na prvom mieste v šampionáte. Chcem sa začať stavať smerom k tomu, aby som bol v budúcnosti uchádzačom o titul."