Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

16 September 2021 Populárny naháč Kawasaki Z900 v roku 2022 o úroveň vyššie

Populárny model Z900, ktorý je už teraz horúcim favoritom s desiatkami tisíc fanúšikov Supernaked v celej Európe a v mnohých iných krajinách bude teraz k dispozícii v edícii SE.
Z900 SE, ktorý využíva dnes už známu politiku zdokonaľovania špecifikácií týchto prémiových modelov, sa snaží posunúť platformu Z900 na ďalšiu úroveň, ktorá ponúka vylepšenia kvality jazdy a spätnej väzby od podvozku bez toho, aby uberal zo základného „ducha Sugomi“, vďaka ktorému je stroj tak populárny.
 
Jasnou zmenou v prednej časti stroja je nový brzdový balík Brembo. Brzdiče sú teraz radiálne monoblokové M4.32, ktoré pôsobia na kotúče Brembo ø300 mm a používajú brzdové doštičky tej istej spoločnosti spolu s brzdovým oceľovými opletenými hadicami. Čistým výsledkom je väčšia brzdná sila, presnejšia kontrola a lepší pocit.
 
Pokiaľ ide o predné vidlice, tieto sú obrátené ø41 mm s možnosťou nastavenia kompresie a odskoku s plynulým nastavením predpätia. Vizuálna príťažlivosť predného zavesenia kolies je vylepšená použitím vidlíc zlatej farby.
 
Rovnaká pozornosť k detailu je zrejmá v zadnej časti stroja, ktorý sa teraz môže pochváliť novým tlmičom nárazov v podobe jednotky Öhlins S46, ktorá má rovnakú konštrukciu ako konštrukcia z edície Z1000 R. Jeho hliníkové telo obsahuje jednorúrovú konštrukciu s veľkým piestom ø46 mm a vnútornými olejovými a plynovými komorami oddelenými plávajúcim piestom. Pre pohodlie a rýchle nastavenie je zadný tlmič Z900 SE vybavený aj diaľkovým nastavovaním predpätia. Spolu s preladeným nastavením predného odpruženia sa dostáva ovládanie a odozva podvozka na novú úroveň a spĺňa výkonové potreby aj toho najnáročnejšieho jazdca Z.
 
Kontrola trakcie KTRC je súčasťou špecifikácie spolu s voliteľnými režimami výkonu a asistenčnou klznou spojkou. Výfuk bol „zvukovo vyladený“ inžiniermi KHI, zatiaľ čo v zobrazení jazdcov je súčasťou zostavy merača užitočný indikátor ekonomickej jazdy a možnosť pripojenia zariadenia Bluetooth k smartfónu prostredníctvom unikátnej aplikácie Rideology spoločnosti Kawasaki

Nový Z900 SE, dostupný v jedinej výraznej farbe Metallic Spark Black / Candy Lime Green, si v nasledujúcom roku určite nájde miesto v srdciach veľkého počtu jazdcov.