Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

16 August 2023 Oslava 70. výročia motocyklov Kawasaki

V septembri 2023 oslavuje Kawasaki Motors svoje 70. výročie výroby motocyklov, ktoré prvýkrát vstúpili na motocyklový trh v roku 1953.
Po skončení druhej svetovej vojny vyrábala Kawasaki motocyklové motory pod názvom „Kawasaki Machine Works“. Odvtedy Kawasaki pokračovala v Let the Good Times Roll a snažila sa zdieľať svoju filozofiu „Fun to Ride“ so zákazníkmi po celom svete. Dnes sa motocykle Kawasaki predávajú vo viac ako 90 krajinách a regiónoch.
 
Na pripomenutie si 70. výročia Kawasaki Motorcycles usporiada AKM (American Kawasaki Motors) špeciálnu výstavu, ktorá sa bude konať v AKM Heritage Hall vo Foothill Ranch v Kalifornii, ako aj v Kawasaki Good Times World v Kobe v Japonsku od septembra 2023. Výstavy sa zamerajú na históriu motocyklového biznisu na americkom trhu, ktorý znamenal zásadný obrat v zámorskej obchodnej stratégii Kawasaki.
 
Cesta Kawasaki k úspechu v motocyklovom priemysle, ktorá sa začala uvedením motocyklového motora KE-1 v roku 1953, nebola hladká. Boli vynaložené viaceré snahy o rozšírenie predaja, vrátane spolupráce s obchodnými spoločnosťami na expanzii na zámorské trhy, okrem obchodnej aliancie a následnej fúzie s Meguro Manufacturing Company. Ani jedno z týchto snáh však neprinieslo predajné výsledky, v ktoré továreň Kawasaki v Japonsku dúfala.
 
Rozhodlo sa, že predaj priamo predajcom bude lepším obchodným modelom, a tak bola v roku 1966 založená spoločnosť American Kawasaki Motors (USA). Prevádzka Kawasaki v USA začala len s 10 zamestnancami a prijala inovatívnu politiku „lokalizmu“ a potom pokračovala vo vývoji motocyklov ako Kawasaki A1 Samurai 250, Kawasaki H1 500 Mach III a ikonická Kawasaki Z1 900 pre americký trh. Čoskoro spoločnosť Kawasaki USA spustila nový druh predajnej politiky zameranej na expanziu, ktorá zahŕňala systém prvého modelového roku v tomto odvetví a pracovala na posilnení vzťahov s predajcami založením pobočiek v každom regióne USA, čím si upevnila svoju základňu na americkom trhu.
 
V roku 1974 investovala Kawasaki do výstavby výrobného závodu v Lincolne v Nebraske investíciu 20 miliónov dolárov, aby bola v súlade s nadchádzajúcim prechodom na plávajúci výmenný kurz v USA. V skutočnosti sa závod Kawasaki v Lincolne stal prvým závodom postaveným akýmkoľvek japonským moto výrobcom v USA. Dodnes zostáva hlavným závodom Kawasaki mimo Japonska. Tu sa dodnes vyrábajú všetky osobné vodné skútre Kawasaki Jet Ski a side by.
 
Kawasaki začala s plnohodnotnou výrobou motocyklov pred viac ako polstoročím. Prvý motocyklový motor Kawasaki bol navrhnutý na základe technického know-how získaného z vývoja a výroby leteckých motorov a vstup Kawasaki do motocyklového priemyslu bol poháňaný neustálym úsilím spoločnosti o vývoj nových technológií.
 
Početné nové modely Kawasaki predstavené v priebehu rokov pomohli formovať trh a počas tohto procesu vytvorili trvalé legendy založené na ich jedinečnej konštrukcii, sile, dizajne a potešenia z jazdy. V budúcnosti sa Kawasaki Motors, Ltd. zaviazala udržiavať a podporovať tieto silné stránky pomocou spaľovacích motorov a ekologických technológií, ako sú EV a HEV, ktoré určite zrodia nové legendy.