Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

4 Jún 2024 Osem silných modelov Kawasaki KX pre rok 2025

Kawasaki, ktorá pokrýva kategórie motocyklov pre mládež aj dospelých, má vo svojom rade KX pre rok 2025 osem strojov, ktoré poskytujú potenciál na víťazstvá v pretekoch a majstrovstvách širokému spektru jazdcov.
Od legendárneho KX65 až po úžasný KX450 sa Kawasaki zameriava na možnosť výberu, kvalitu a odolnosť v konkurenčnom teréne.
 
Prvý „skutočný zážitok z MX bicykla“ pre mnohých súčasných dospelých jazdcov tímu Green, vodou chladený dvojtakt KX65 nie je ničím menším ako legendou. Ako prvý v tisíckach pretekov je najmenší KX vybavený prednými a zadnými kotúčovými brzdami, zadným odpružením Uni-Trak a pretekárskou grafikou KX.
 
V „ďalšom kroku“ zástupy jazdcov v priebehu rokov prešli na model KX85, ktorý je k dispozícii v štandardnej verzii (17 palcov vpredu / 14 palcov vzadu) a verziou s veľkými kolesami (19 palcov vpredu / 17 palcov vzadu), ktoré prevedú jazdcov kľúčovou časťou ich jazdeckej cesty. Model KX85, ktorý si užíval nedávne aktualizácie karosérie a krytov chladiča, ťažil aj zo silnejšej prevodovky a držiaka na riadidlá Kawasaki Ergo-Fit, ktorý ponúka šesť možných polôh.
 
Ďalším na rebríčku pre mnohých jazdcov bude KX112, klasický dvojtaktný, vodou chladený jednovalcový stroj s výškou sedadla 870 mm a kombináciou 19-palcového predného a 16-palcového zadného kolesa. Skvelý cvičný alebo traťový motocykel pre mladších jazdcov, ktorí sa zorientujú v precíznom ovládaní stroja a precvičia si svoje pretekárske umenie. KX112 sa môže pochváliť robustnou šesťstupňovou prevodovkou, ktorá je spojená s osvedčenou a dôveryhodnou konštrukciou Kawasaki KX. Okrem toho jedinečná funkcia Kawasaki „Ergofit“ poskytuje nastaviteľný systém upevnenia riadidiel, ktorý umožňuje jazdcom prispôsobiť si štýl jazdy a veľkosť výberom zo šiestich rôznych možných polôh riadidiel.
 
KX250 je úplne nový pre rok 2025 a pripravený na debut v továrni KRT v triede MX2 v nadchádzajúcej
sezóne. KX250 (a cross-country KX250X), ktorý zdieľa rovnaké technológie ako jeho väčší brat, má tiež prepracovanú vzduchovú komoru, rám v štýle KX450, centrálny tlmič hluku, hladšiu karosériu a ladenie smartfónom prostredníctvom aplikácie Kawasaki Rideology App. pre KX.
 
Jednohriadeľový primárny vyvažovač motora pre oba stroje prispieva k plynulejšiemu prenosu výkonu a zníženiu vibrácií, zatiaľ čo pocit výkonu motora pri nízkych rýchlostiach a ovládanie škrtiacej klapky pri výjazde zo zákrut sa pre rok 2025 zlepšili vďaka symetricky zarovnanému nasávaniu a výfuku a optimalizovanému nasávaniu. 
 
Vrcholom radu KX 2025 je duo KX450 a KX450X, top pre pretekárov MX a cross-country. Ako základný motocykel pre továrenský KRT KX450-SR je KX450 vyvinutý z MXGP a so špecifikáciami podvozku a motora, ktoré testovali a schválili Romain Febvre a Jeremy Seewer.
 
Keďže Kawasaki s istotou hľadí na svojich ďalších 50 rokov dominancie v oblasti "blata", osem silných strojov KX 2025 sú dôkazom piatich slávnych desaťročí oddanosti, inžinierskeho umu a úspechov v súťažiach.
 
KX 65 2025 farba modelového roku: Lime Green
KX 85 I / KX85 II 2025 farba modelového roku: Lime Green
Farba modelového roku KX112 2025: Lime Green
Farba modelového roku KX250 / KX250X 2025: Lime Green
Farba modelového roku KX450 / KX450X 2025: Lime Green