Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

23 September 2023 Ohlásené dva úžasné modely KX k 50. výročiu

Rok 2023 je pre Kawasaki medzníkom, pretože ukazuje na 50 slávnych rokov svetoznámej značky KX. Na oslavu budú charakteristické Lime Green KX450 a KX250 dostupné v roku 2024 ako 50th Anniversary Editions.
Nazvať tieto stroje autentickými je takmer podhodnotením. Päťdesiat rokov po tom, čo bol v roku 1973 k dispozícii prvý limetkovozelený KX, edície Anniversary oplývajú prepracovaním farieb a grafického spracovania KX250 z roku 1990.
 
Fluorescenčná ružová a dramatická fialová veľmi obľúbeného retro loga KX, ktorá odráža popkultúru éry, je doplnená o logo 50. výročia priliehajúce k prednému číselníku, biele namiesto čiernych chráničov vidlice a zadného strmeňa plus štýl 90. rokov,  grafika Uni-Track na otočnom ramene plus a k tomu všetkému živý a neprehliadnuteľný modrý poťah sedadla.
 
Ide o precíznu rekreáciu veľmi obľúbenej éry motokrosovej grafiky a fakty hovoria samy za seba. Napríklad K a X boli vytvorené z pôvodných ručne kreslených návrhov z roku 1990 s použitím materiálov z archívu Kawasaki. Dizajn pozadia bol pôvodne vytvorený kvapkaním atramentu na papier a tento vzhľad a dojem bol prekreslený pomocou moderných digitálnych techník. Rovnako aj modré farbivo použité na sedadlo bolo starostlivo prispôsobené príkladu pôvodného materiálu z roku 1990.
 
Medzi ďalšie zaujímavosti patria horné a spodné trojité objímky a ráfiky kolies v prírodnom prevedení striebornej namiesto čiernej, ktorá sa používa v súčasnosti, návrat k bielym tabuľkám s číslami a nominálne hodnoty 250 a 450 vyhotovené klasickým písmom z 90. rokov.
 
Už päť desaťročí si jazdci KX užívajú jedinečné vzrušenie, ktoré dokáže poskytnúť iba súťažný terénny stroj Kawasaki. Farebná schéma KX450 50th Anniversary Edition s láskavým prikývnutím k minulosti zažíva dramatický a prekvapivý debut v rukách viacnásobného víťaza MXGP a jazdca tímu Kawasaki Racing Team Romaina Febvreho na poslednom kole sezóny 2023 MXGP v Matterley Basin na juhu Spojeného kráľovstva. Prichádza ďalších päťdesiat rokov KX!