Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

6 Jún 2023 Nové KX450 a KX450X odhalené

Kawasaki má pre sezónu 2024 pripravené dlho očakávané oznámenie ich radu popredných veľkokapacitných súťažných strojov.
Na čele triedy 450 cm3 je úžasný model KX450, ktorý sa po piatich rokoch teší svojej prvej úplnej modelovej zmene. Model 2024 KX450 ťaží z nového rámu a karosérie plus zvýšeného výkonu motora vďaka symetricky zarovnanému nasávaniu a výfuku.
 
Zlepšil sa aj jazdný výkon, pričom lepší pocit z prednej časti prispieva k zlepšenému výkonu v zákrutách, ktorý dopĺňa uznávanú ľahkú, svižnú ovládateľnosť a legendárnu schopnosť priameho vedenia modelu KX450. Agresívna nová zelená karoséria ponúka vylepšenú ergonómiu vďaka štíhlemu a hladšiemu rozhraniu pre jazdca, zatiaľ čo vylepšenia pre nadchádzajúcu sezónu zahŕňajú aj prémiové brzdové komponenty Brembo a gripy ODI Lock-on (obe prvé na modeli KX).
 
Pokiaľ ide o technické zaujímavosti, model 2024 KX450 (a modely KX450X) je po prvýkrát vybavený režimami výkonu a ovládaním trakcie Kawasaki, ktoré sa dajú ľahko navoliť pomocou prepínačov na ľavej strane riadidiel.
 
Jazdci si môžu rýchlo vybrať z dvoch úrovní (slabý, silný) trakčnej kontroly podľa podmienok a preferencií. Jazdci sa tiež môžu rozhodnúť vypnúť systém. Pomocou tlačidla Mode (M) na ľavých riadidlách je tiež možné prepínať medzi dvoma mapami motora (normálna, mierna odozva) poskytnutými v ECU.
 
Konektivita smartfónu navyše umožňuje jazdcom pripojiť sa k svojmu stroju a upraviť mapovanie motora priamo zo smartfónu pomocou aplikácie „RIDEOLOGY THE APP KX“ na úpravu máp motora vrátane paliva a časovania zapaľovania, pričom sú k dispozícii aj záznamy o údržbe.
 
Pridanie nových funkcií a starostlivo vybraných elektronických pomocníkov pre jazdcov na Kawasaki KX450 a KX450X posunulo tieto stroje na ďalšiu úroveň a Kawasaki dúfa, že jazdci sezóny 2024 zrýchlia pred prenasledovateľom smerom k zaslúženým pódiovým výsledkom.