Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

21 Február 2020 Nová Z H2 vyhrala v Las Vegas jackpot

Hovorí sa, že čo sa stane vo Vegas, zostane vo Vegas. Toto našťastie nie je ten prípad.
V rámci podujatia zameraného predstavenie radu Z 2020 hostilo Las Vegas viac ako štyridsať médií z Európy a USA a skupinu šťastných piatich fanúšikov Kawasaki, ktorí vďaka online aktivitám získali miesta „Ultimate Test Ride“.

Motor Speedway vo Vegas s dĺžkou 1,5 míle (2,41 km) sa bežne používa pre obľúbený americký štvorkolesový šport NASCAR; ale počas dvojtýždňového obdobia vo februári nebolo počuť zvuk vysoko vyladených automobilových závodných motorov V8, ale zvuk Z H2 s vyváženým preplňovaným motorom preslávenými z modelov H2 s výrazným zapískaním, keď lopatky kompresora prelomia rýchlosť otáčania zvuku pri rýchlostiach nad 100 000 ot / min.
 
Stroj s výkonom 200PS nie je len o výkone. Koji Ito, vedúci projektu vysvetlil viac. Ito-san - ktorý predtým pracoval v tvorivých tímoch pre modely W800, Versys 1000, Z900 a Z1000 - bol očividne hrdý na svoj prvý stroj ako vedúceho projektu a vysvetlil, že nízky a stredný rozsah rýchlosti je kľúčom a že ako do každého modelu Z sa musela aj do Z H2 zahrnúť manévrovateľnosť a všetky ľahko identifikovateľné rysy rodiny Z do toho, čo sa nazýva „kráľ dynastie Z“.
 
Nový trubkový rám typu Trellis s dvojitým otočným ramenom v tvare Z, pôsobivé predné strmene Brembo M4.32, LED osvetlenie, TFT palubovka s pripojením smartphonu a agresívnym štýlom Sugomi, pôsobivé detaily Z H2 nevidno len na povrchu, ale hlavne na dráhe Motor Speedway, ktorá sa bežne používa na výcvik diaľničných hliadok.
 
S pneumatikami Pirelli Diablo Rosso 3 ako originálnym príslušenstvom - a so skúseným technickým personálom Pirelli po ruke sa jazdci vydali na trať kvôli prvému hodnoteniu jedinečného stroja svojej triedy a výsledky boli skutočne pôsobivé. Využívajúc komplexnú súpravu dostupných elektronických pomôcok pre jazdcov rýchloradenie, jazdci z médií jazdili v rôznych podmienkach od studeného asfaltu po intenzívne slnečné žiarenie; a všetko sprevádzané soundtrackom prúdových stíhačiek z neďalekej základne.
 
Každý novinár a víťaz skúšobnej jazdy mal jedinečnú šancu jazdiť na ovále a tiež s využitím šikany vytvorenej tímom technickej podpory Kawasaki - možnosť vyskúšať brzdný výkon, trakčnú kontrola, ovládateľnosť a stabilitu. Úsmevy a lapanie po dychu na konci každej jazdy svedčili o tom, že výber miesta konania bol správny a práca Ito-sana a jeho tímu vytvorila skutočne pôsobivý stroj, ktorý vyhovuje všetkým jeho cieľom.
 
Neskôr sa jazdci zamerali na „Z H2 Tour“, v rámci ktorej sa používali diaľnice, miestne komunikácie a prechádzali parkami vrátane ohromujúceho Lake Mead a neuveriteľného ohnivého údolia. V spolupráci so štátnymi vojakmi a Park Rangermi sa uskutočnili jazdy po „uzavretých cestách“, pri ktorých sa uskutočnili foto a video sessions, pri ktorých sa vytvorilo množstvo úžasných obrázkov a filmových záberov.
 
Po spustení maloobchodného predaja sa teraz recenzie nového Z H2 objavujú v tlači a online. Las Vegas je útokom na zmysly 24 hodín denne, 7 dní v týždni, takže kde je lepšie spustiť zmyslový záťah, ktorý predstavuje najnovší vodca triedy Z? A so svojím jedinečným Superchargerom a „Royal Flush“ elektronických pomôcok pre jazdcov má Z H2 určite šancu na  jackpot v triede naháčov v roku 2020.