Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

14 September 2017 Nová Kawasaki Z900 už aj pre jazdcov skupiny A2

Od predstavenia v roku 2016 sa stal naháč strednej triedy predajným úspechom a zvíťazil u tisícok jazdcov svojim Sugomi dizajnom a citlivými jazdnými vlastnosťami. Pre rok 2018 prichádza verzia aj pre jazdcov s vodičským oprávnením skupiny A2.

Zdieľajúc väčšinu vzhľadu a špecifikácie svojho súrodenca, rozhodnutie o vytvorení verzie A2 bolo logické vzhľadom na počet jazdcov v tejto kategóríi. Rovnako komentáre predajcov a výsledky spätnej väzby od zákazníkov naznačujú to isté: "Nevytvárajte A2 motorku inak, musí mať rovnaký vzhľad, postoj a osobnosť súčasného Z900".
 
Znamená to, že verzia 2018 70kw(35kw) nenesie žiadne znaky, ktoré by ju odlišovali od Z900 s plným výkonom a zároveň obsahuje tie isté funkcie, ako napríklad vyladenú zostavu airboxu, ktorá prináša napínavý zvuk pri nasávaní, asistovanú a klznú spojku, ľahký rúrkový rám a charakteristické horizontálne zavesenie zadnej vidlice Kawasaki.
 
"Skoro po spustení modelu Z900 sme začali pracovať na verzii kompatibilnej s verziou A2," povedal Morihiro Ikoma, riaditeľ spoločnosti Kawasaki Motors Europe. "Od potenciálnych zákazníkov a predajcov sme počuli jednotný hlas; udržte vzhľad, dušu a povahu Z900 a vytvorte verziu A2, ktorá otvorí svet rafinovanej surovosti Z ešte viacerým nadšeným jazdcom. S kubatúrou 948cc sa táto Z900 A2 stáva jednou z najatraktívnejších ponúk A2 na trhu. "