Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

6 Jún 2023 Nová Kawasaki Ninja ZX-6R pre rok 2024

Ikonické meno Ninja ZX-6R sa objavuje v rade motocyklov Kawasaki pre predajnú sezónu 2024 so sloganom „Supersport Obsession“.
Model 2024, ktorý sa môže pochváliť množstvom funkcií, ktoré v predchádzajúcich iteráciách doteraz nebolo možné vidieť na obľúbenom superšporte strednej hmotnosti, má pripravené technické aj štylistické aktualizácie, aby uspokojil potreby aj tých najnáročnejších jazdcov na cestách alebo na dráhe.
 
Najzrejmejším aspektom nového stroja je výrazná „tvár“ Ninja vybavená aero-wingletom s účelnými agresívnymi líniami, ktoré po prvýkrát zahŕňajú hybridné projektorové/reflektorové svetlomety (súčasť kompletného balíka LED osvetlenia) a nové športové čelné sklo vybavené špeciálnymi výrezmi na zníženie nárazov vetra. Celá karoséria pre rok 2024 využíva prepletené vrstvy na vytvorenie 3D efektu, pričom tieto vrstvy prispievajú k prvotriednemu dizajnu.
 
Pokiaľ ide o kokpit, debutuje nová 4,3-palcová (11 cm) farebná TFT prístrojovka, ktorá tiež umožňuje pripojenie k smartfónu prostredníctvom aplikácie Kawasaki Rideology App. K dispozícii sú aktualizácie informácií, ako je kontrolka radenia, pripomenutie servisu Kawasaki, pripomenutie výmeny oleja, indikátor jazdného režimu, hovory zo smartfónu a e-mailové upozornenia. K dispozícii sú tiež – spolu so všetkými známymi aktualizáciami stavu vozidla – indikátor Bluetooth a indikátor ekonomickej jazdy.
 
Z technického hľadiska tvorí jadro stroja slávny a vysoko chválený kvapalinou chladený 4-taktný radový štvorvalec s objemom 636 cm3, ktorý teraz obsahuje prepracované profily vačiek, aby vyhovovali prísnejším emisným predpisom, ako aj prepracované sacie lieviky a revidované zberné potrubia, to všetko pre zvýšenie výkonu pri nízkych až stredných otáčkach.
 
Prechod na novú kotúče odzrkadľuje súčasný imidž rodiny Ninja ZX-10R, ako aj položky ako SFF-BP (Vidlica so samostatnou funkciou s veľkým piestom), KQS Kawasaki Quick Shifter, trojrežimová kontrola trakcie KTRC a oba režimy výkonu a integrované jazdné režimy sú základom vysokej špecifikácie tejto legendy Superport.
 
Ninja ZX-6R 2024, na pneumatikách Pirelli Diablo Rosso IV, bude pre nadchádzajúcu sezónu k dispozícii v dvoch farebných prevedeniach, zelenej verzii (prirodzene!) v Lime Green/Ebony plus verzii kombinujúcej kovovú grafitovú sivú a metalízu Diablo Black. Predajcovia Kawasaki a verní fanúšikovia rodiny Ninja určite uvítajú pohľad na nový a komplexne aktualizovaný Ninja ZX-6R pre rok 2024, ktorý bude udržiavať plameň Ninja naďalej jasne horiaci.