Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

20 Október 2021 Ninja ZX-10R a ZX-10RR 2022: od A po Z

Z nedávno predstaveného aerodynamického balíka, ktorý vytvára o 17% vyšší prítlak na technické majstrovské dielo, ktorým je motocykel ZX-10R s objemom 998 cm3, Ninja ZX-10R a ZX-10RR 2022 prinášajú lexikón výkonovej technológie. od A do Z.
Pre sezónu 2022 sú pripravená dva stroje: Ninja ZX-10R a Ninja ZX-10RR. Aj keď medzi týmito dvoma strojmi existujú určité rozdiely, väčšina špičkových technológií v danej triede je zdieľaná obomi platformami, ktoré prinášajú vynikajúci výkon a technické vlastnosti.
 
Spoločné pre obe je plné LED osvetlenie a aerodynamický balík, ktorý obsahuje integrované krídelká pre dodatočný prítlak. Vďaka veľkým TFT displejom a pripojeniu k smartfónu prostredníctvom novo aktualizovanej aplikácie Rideology od spoločnosti Kawasaki je potrebné technickú povahu týchto strojov jednoducho zažiť, aby bola plne ocenená.
 
Pokiaľ ide o elektronické jazdné pomôcky štandardom sú inteligentný brzdný systém KIBS, rýchloradenie obomi smermi, launch control, funkcia riadenia v zákrutách a najmodernejšia Bosch IMU ponúkajúca precízne ovládanie variabilnej trakčnej kontroly v športovom štýle. plus voliteľné režimy jazdy a ovládanie motorovej brzdy. K dispozícii je dokonca elektronický tempomat a možnosť vyhrievania držadiel na riadidlách.
 
O brzdenie oboch modelov sa vpredu starajú monoblokové strmene M50 pôsobiace na kotúče s ø330 mm a oba stroje používajú systém zavesenia zadných kolies horizontálneho zadného ramena, ktorý je takmer identický so systémom nastaveným na strojoch postavených tímom Kawasaki Racing Team vo WorldSBK.
 
A keď už hovoríme o pretekoch, Ninja ZX-10RR vyžaruje výkon pôsobivou škálou exotických predmetov, ktoré sú všetky štandardom. Patria sem ľahké kolesá Marchesini a súčiastky Pankl pokrývajúce ojnice, piesty a čapy piestov. Profily vačkových hriadeľov špecifické pre RR sú vybavené špeciálnymi pružinami sacích a výfukových ventilov, ktoré sú vhodné pre trvalé používanie pri vysokých otáčkach a umožňujú modelu RR dosiahnúť o 400 otáčok za minútu viac ako štandardná ZX-10R. Jedno sedadlo a pneumatiky Pirelli Diablo Supercorsa SP a máte stroj, ktorý je pripravený na prestavbu na použitie na dráhe.

Ninja ZX-10R bude mať v roku 2022 farby Metallic Diablo Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray a Lime Green/Ebony/Pearl Blizzard White. Ninja ZX-10RR bude vo farbe Lime Green.