Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

7 November 2023 Kawasaki vracia do modelovej línie originálne Ninja farby

Kawasaki, ktorá už predstavila niekoľko modelov Ninja k 40. výročiu pre rad 2024 v prevedení ZXR ovplyvnenom pretekárskymi strojmi v modrej, bielej a zelenej farbe, sa teraz rozbehla na plný plyn s ohlásením dvoch ďalších slávnostných modelov.
Nová sezónna línia, ktorá pretvára slávne farby Ninja 900 z roku 1985 pre dnešnú jazdeckú generáciu, bude teraz zahŕňať 40th Anniversary Editions Ninja 1000SX a Ninja 650, žiarivé v čiernom, striebornom a červenom prevedení pripomínajúcom skoré modely Ninja na trhu v USA predávané v Európe pod názov značky GPz.
 
Nezameniteľné dvojfarebné farby Firecracker Red a Ebony sú inšpirované Kawasaki GPZ900R z roku 1985 s farbou striebornej čiary oddeľujúcej červené a ebenové panely starostlivo vybranou tak, aby zodpovedala jasu originálu.
 
Okrem toho sa na vrchu palivovej nádrže hrdo nachádza emblém 40. výročia. Navrhnuté v štýle podobnom nálepke šampionátu a pripomínajúce pretekársku scénu 80-tych rokov, obrys loga „Ninja“ bol reprodukovaný pomocou pôvodných návrhov, zatiaľ čo logo „Liquid-Cooled“ použité inde symbolizuje prechod od chladenia vzduchom k kvapaline. 
 
Pozornosť venovaná detailom je plná pútavého doplnku striebornej pásky na ráfikoch kolies, ktorá predstavuje štruktúru opracovaných kolies z 80. rokov.
 
Predpokladá sa, že budú veľmi populárnou a zberateľskou iteráciou rodiny Ninja. Všetky modely 40. edície budú dostupné v showroomoch spolu so žiarivým radom štandardných farebných prevedení pre sezónu 2024.
 
Kawasaki dúfa, že budúcnosť sa stane črtou dneška, že nová generácia jazdcov si užije a oslávi štyri desaťročia Ninja tak, ako je to len možné; na otvorenej ceste pri ovládaní ikonického športového stroja.