Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

26 Október 2017 Kawasaki uzavrela R3PEAT dominanciu vo WorldSBK

Fanúšikovia WorldSBK boli svedkami úžasného výkonu Jonathana Rea, ktorý sa stal tretí rát po sebe svetovým šampiónom. 
Rea sa pripojil k tímu Kawasaki Racing Team v roku 2015 ako už úspešný jazdec WorldSBK. Jeho tímový kolega Tom Sykes predtým získal titul na majstrovstvách v roku 2013. Rea debutoval v tíme víťazstvom v hneď prvých pretekoch na ZX-10R v Austrálii na Philip Island.
 
Rea a Sykes vyhrali 19 pretekov už v roku 2015. So 14 výhrami a 548 bodmi bol Rea bol korunovaný za šampióna. Jeho ďalší cieľ bol jasný, opäť získať titul. Bol to neuveriteľný debut a Kawasaki navyše získala v roku 2015 titul výrobcu a tímový titul.
 
Roku 2016 rovnako úžasne Rea otvoril sezónu, keď opäť získal oba preteky.  Spolu so Sykesom počas celého roka uzatvárali pre Kawasaki najlepšie pozície. Končiac len o dva body od magickej 500vky, Rea splnil svoj sľub a vyhral šampionát znova. Opäť Kawasaki získala pohár konštruktérov a KRT (Kawasaki Racing Team) získali tímový titul no malo prísť viac.
 
Nový stroj a nová vízia pre rok 2017; KRT opäť Rea a Sykes, ale tentoraz na palube nového Ninja ZX-10RR. Pre Toma a posádku Marcela Duinkera bol nový motocykel vzrušujúcou výzvou. Pre Rea a jeho šéfa v boxe Pere Riba, ideálny nástroj pre odvážny pokus vyhrať tri majstrovstvá po sebe.
 
V roku 2017 prišli víťazstvá, ale aj sklamania. V priebehu sezóny si napravil chuť a odhodlanie charakterizovalo jeho prístup. Sykes tiež vybojoval víťazstvo a Superpoles na svojom ZX-10RR pomohol získať body pre tím a súťaž konštruktérov.
 
V Magny Cours bol Jonathan Rea korunovaný za trojitého šampióna a to mal pred sebou ešte dva preteky.  Tým sa stal jednym z mála jazdcov, ktorí dosiahla tri superbike tituly a to tri roky po sebe. Rea, ako aj jeho fanúšikovia sa teraz pýtajú, sú štyri po sebe idúce tituly možné?
 
Jerez v októbri priniesol titul výrobcu, tímový titul a titul pre jazdca. Všetci vyhrali tituly tri roky za sebou.