Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

10 Máj 2024 Kawasaki továrenský MX2 tím pre rok 2025

Kawasaki Racing Team rozšíri svoju pôsobnosť v roku 2025 tým, že vstúpi do kategórie MX2 a bude súťažiť v šampionáte MXGP.
Nový podnik so sídlom v impozantnom workshope v blízkosti trate Lommel v Belgicku prejde pod zodpovednosť existujúceho manažéra KRT Anttiho Pyrhönena, pričom personálne obsadenie tímu sa bude vyvíjať a rozširovať podľa dodatočných požiadaviek šampionátu.
 
Tím KRT MX2, ktorý spočiatku využíva priamy vzťah, ktorý má tím s továrenskými inžiniermi KMC v Japonsku – vrátane ich bohatých konštrukčných znalostí a technických poznatkov týkajúcich sa výrobného stroja KX250 – bude v najbližších mesiacoch pracovať na úplne novej špecifikácii prevodovky smerom k plne vyvinutému pretekárskemu stroju pre sezónu 2025.
 
Keďže sa v tejto chvíli nerozhodlo o tom, kto môže jazdiť za tím, KRT sa zameriava na tých, ktorí majú pódiový potenciál spojený so schopnosťou poskytovať presnú spätnú väzbu počas dôležitej predsezónnej testovacej fázy.
 
Keď už hovoríme o novej výzve, Antti Pyrhönen, manažér KRT MXGP, bol v charakteristickej optimistickej nálade.
 
„Keď som s naším tímovým princípom Kimi Räikkönenom diskutoval o možnosti pozdvihnúť našu hru na inú úroveň a vstúpiť do MX2, okamžite videl potenciál a súhlasil, že toto je náš ďalší logický krok. Vybudovali sme neuveriteľný pracovný vzťah s Kawasaki v Japonsku a sme odhodlaní splatiť ich dôveru v nás tým, že zapôsobíme na tento nový projekt.
 
Pre Kawasaki Motors Europe manažér pre plánovanie pretekov Steve Guttridge zdôraznil potenciál novej iniciatívy, pokiaľ ide o vedenie mladých talentov na úplný vrchol.
 
„To, že náš továrenský tím riadi MXGP aj MX2, ponúka Kawasaki príležitosť ponúknuť mladým, veľmi talentovaným jazdcom vysnívané miesto v MX2. Byť v KRT znamená, že môžu byť tiež dobre pripravení na budúce povinnosti MXGP v známom tímovom prostredí. Chceme vyhrávať svetové tituly s domácimi talentami; Štruktúra, ktorú Antti a Kimi vybudovali spolu so zamestnancami našej továrne, to ponúka“.
 
Na záver povedal Shigemi Tanaka, generálny riaditeľ divízie marketingu a predaja, Kawasaki Motors, Ltd.
 
„Pre Kawasaki je to dôležitý krok a odráža náš dlhoročný étos pestovania a povzbudzovania talentov od zelených výhonkov až po zelené víťazstvá. Základom našej off-roadovej filozofie je poskytovať nielen hardvér, pokiaľ ide o konkurencieschopné stroje KX, ale aj „softvér“, ktorý sa historicky prejavuje našim legendárnym programom podpory pretekov a jazdcov Team Green.
 
Najlepší spôsob, ako viesť, je ísť príkladom, takže založenie tohto továrenského útoku na vyznamenania MX2 v rámci vysoko profesionálnej a osvedčenej štruktúry pretekárskeho tímu Kawasaki Racing Team poskytne stabilnú základňu pre úspechy jazdcov a majstrovstiev. Dúfame, že mladí jazdci to budú chápať ako niečo, o čo sa môžu usilovať a následne postúpiť zo skúseností MX2 a úspechu smerom k MXGP, samotnému vrcholu motokrosu.