Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

25 Október 2023 Kawasaki sa zúčastňuje 2023 Japan Mobility Show

Výstava Mobility Show je jednou z premiérových výstav vozidiel v Japonsku a Kawasaki sa zúčastnila na odhalení množstva nových modelov určených pre rôzne svetové trhy vrátane Ázie. Prezident a výkonný riaditeľ Kawasaki Motors, Ltd. – pán Hiroshi Ito – predniesol hlavný prejav.
Modelová zostava MEGURO S1, W230, KLX230 a Ninja ZX-10R 40th Anniversary Edition plus Ninja ZX-4RR 40th Anniversary Edition bola rôznorodá, zatiaľ čo zahrnutie Meguro bolo v súlade so stým výročím značky, ktorá je teraz súčasťou portfólia Kawasaki. .
 
Od roku 1924 je „Meguro“ v Japonsku slávnou značkou, ktorá je synonymom vysokého výkonu a vysokej kvality. MEGURO S250 2024, ktorý zdedil svoju 100-ročnú tradíciu, je jednovalcový športový model primárne zameraný na ázijské trhy založený na štýle Meguro SG z roku 1964.
 
Retro športový model, ktorý zdedil rodokmeň Kawasaki série W, model W230, ktorý bol tiež debutuje, je vybavený vzduchom chladeným 4-taktným jednovalcovým motorom SOHC uloženým v ortodoxnom oceľovom dvojitom kolískovom ráme. Okrúhly svetlomet, kvapkovitá palivová nádrž, lúčové kolesá a oceľové blatníky sú kombináciou univerzálneho štýlu motocyklov Kawasaki W. Off-road KLX230 pre rok 2024 bol tiež predstavený s rovnakou kapacitou, ale svetovo odlišný, pokiaľ ide o štýl a jazdné prostredie.
 
Na pripomenutie si 40. výročia Ninja boli Ninja ZX-10R a Ninja ZX-4RR prvýkrát predstavené v Tokiu ako 40th Anniversary Editions. Vydanie Ninja ZX-4RR a Ninja ZX-10R 40th Anniversary Edition, ktoré reprodukuje sfarbenie a grafiku série ZXR, bude čoskoro uvedené na predaj v Japonsku.
 
Pán Ito vo svojom prejave vyzdvihol 70. výročie podnikania Kawasaki s motocyklami a 50. výročie značky KX. Spomenul tiež, že tradícia a inovácia patria medzi základné hodnoty značky Kawasaki. Tradícia v podobe modelov a značky Meguro plus inovácia v podobe novej hnacej sily vrátane vývoja vodíkovej energie v rámci výskumu HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology).
 
Posledným prísľubom od pána Ita bolo, že Kawasaki – „bude pokračovať vo vytváraní tradície a inovácií“.