Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

19 Júl 2021 Kawasaki sa vracia do Suzuky s továrenským tímom

Víťazi z roku 2019, Kawasaki, sa vrátia do Suzuky v roku 2021 s tímom troch mužov zloženým z jazdcov KRT WorldSBK a bývalého víťaza šampionátu WSS600. Oficiálny vstup do závodu bude prebiehať pod hlavičkou „Kawasaki Racing Team Suzuka 8H“ a bude sa snažiť o úspech na 8-hodinovom podujatí „Coca-Cola“ Suzuka World Cup 2021 FIM.
Suzuka 8 Hours, ktorá bola zrušená v roku 2020 kvôli celosvetovej pandémii, je jedným z najprestížnejších svetových motocyklových pretekov a figuruje na popredných priečkach japonských výrobcov motocyklov ako „must win“.
 
Pri predstavení nového modelu 2021 Ninja ZX-10RR bude pri vstupe Kawasaki na tohtoročné podujatie Suzuka stáť spoločnosť Provec, ktorá riadi tím Kawasaki World SBK, KRT. Tím troch mužov je obsadený predchádzajúcimi víťazmi Suzuky v podobe Jonathana Rea a Alexa Lowesa a vychádzajúcou hviezdou Lucasom Mahiasom, ktorý po víťazstve v šampionáte WSS600 v roku 2020 prestúpil do WorldSBK za Puccettiho Kawasakiho.
 
Vo videonahrávkach, ktoré každý z troch jazdcov nasnímal osobne, vyjadrili svoju vôľu zúčastniť sa pretekov a zdôraznili úspechy, ktoré spoločnosť Kawasaki dosiahla na náročnom podujatí počas niekoľkých rokov.

Jonathan Rea:
"Som nadšený, že budem súčasťou továrne KRT a Kawasaki, ktorá sa zúčastní 8-hodinových pretekov Suzuka v roku 2021." V Suzuke som bol štyrikrát na pódiu a mojou najobľúbenejšou spomienkou bolo víťazstvo v pretekoch Kawasaki v roku 2019. Bohužiaľ sme v roku 2020 nemohli preteky absolvovať kvôli prebiehajúcej globálnej pandémii, ale budeme späť v roku 2021 a sľubujem, že sa budem všemožne snažiť urobiť pre Kawasaki a všetkých našich fanúšikov maximum."
 
Tímový kolega z KRT, Alex Lowes:
"Teší ma, že budem súčasťou továrenského závodného tímu KRT Kawasaki na 8 hodinovke 2021 v Suzuke. V Suzuke som už bol trikrát vo víťaznom tíme. Je to fantastická udalosť a skutočne skvelý okruh - jeden z mojich najobľúbenejších. Teraz budem mať šancu presadiť víťazstvo Kawasaki na najnovšej Ninja ZX-10RR. Veľmi sa teším, že budem opäť súčasťou týchto slávnych pretekov. Máme skvelý tím a Ninja je úžasný stroj."
 
Jazdec tímu Kawasaki Puccetti, Lucas Mahias:
"Som šťastný, že budem súčasťou továrenského tímu KRT Kawasaki, ktorý sa zúčastní 8-hodinových pretekov Suzuka v roku 2021." Pretekanie v Japonsku je vždy veľmi zvláštne a Suzuka 8 Hours je svetoznámy závod. Je tak dobré vrátiť sa do Suzuky po pandémii roku 2020. Za všetkých fanúšikov Kawasaki sľubujem, že urobíme najlepšiu prípravu a urobím všetko pre to, aby som sa stal súčasťou víťazného tímu. “
 
Na záver tímového oznámenia Guim Roda z Provca ​​a KRT zdôraznil nielen dôležitosť pretekov, ale aj výzvy, ktoré majú prísť: „Suzuka 8 Hours je globálna udalosť a profiluje nielen vytrvalosť jazdcov počas týchto mnohých hodín, ale aj odolnosť motocykla. Som si istý, že Johnny, Alex a Lucas sú dokonalými zbraňami pre túto vzrušujúcu výzvu. Našou úlohou v Proveku v mene KRT a továrne v Kawasaki je riadiť nielen jazdné výkony, ale aj spolupracovať so zamestnancami závodu na výrobe Ninja ZX-10RR, ktorá je rýchla, spoľahlivá a ľahko sa udržuje počas zastávok v boxoch a podľa zmeny jazdca. Viem, že tohtoročné 8-hodinové preteky sú záväzkom mnohých ľudí pokúsiť sa vrátiť k normálu po náročnom roku 2020 s Covidom. Takže budeme plne podporovať túto udalosť, aby šou mohla pokračovať a budeme spolupracovať s KHI na dosiahnutí najlepšieho výsledku pre všetkých fanúšikov a pre celý svet! “.