Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

25 Október 2023 Kawasaki predstavila modely Ninja k 40. výročiu pre rok 2024

Za posledných 40 rokov si motocykle Ninja získali srdcia nadšencov športových bicyklov po celom svete. Vývoj ikonickej značky, ktorý sa od začiatku neodchýlil od toho, čo Ninju preslávilo, bol vždy v popredí technológie, vďaka čomu je Ninja nielen známe meno, ale pre mnohých jazdcov aj spôsob života.
Teraz – pre modelový rok 2024 – Kawasaki vydáva „rodinnú skupinu“ modelov k 40. výročiu Ninja ako súčasť osláv štyroch desaťročí výkonu a inovácií. Trio strojov, ktoré bude prvýkrát vidieť „naostro“ na prestížnej výstave EICMA v Miláne a teraz predstavené online, pozostáva z Ninja ZX-10R, základného stroja pre viacero titulov WorldSBK, z Ninja ZX-6R a už aj tak veľmi vychvaľovanej a rovnako vysoko otáčkovej Ninji ZX-4RR.
 
Každý stroj bude dostupný vo verzii evokujúcej farby Kawasaki World Endurance zo začiatku 90. rokov v zelenej, modrej a bielej farbe s výrazným logom Kawasaki dominujúcim spodnej kapote ako pri sérii strojov ZXR z roku 1989. Charakteristický vzhľad sa stáva módnym retrom a zároveň pôsobí sviežo a moderne. Rovnako ako samotná Ninja – je to kombinácia výhra/výhra.
 
Každý stroj, ktorý sa pýši logom 40. výročia na palivových nádržiach, má svoj vzhľad starostlivo upravený tak, aby zodpovedal karosérii, pričom výrazné logo Kawasaki bolo prevzaté z pôvodných nákresov a dokonca aj čísla zdvihového objemu na zadnej karosérii pripomínajú toto obdobie. Pridanie limetkovo zelených kolies a strieborných lakovaných dielov (vrátane častí rámu) ilustruje pozornosť venovanú detailom, ktorú týmto strojom venovali štylisti v továrni Kawasaki v Japonsku.
 
Modely 40th Anniversary, dostupné spolu s už ohlásenými farbami na sezónu 2024, budú hrať významnú úlohu v globálnej oslave značky športových motocyklov, ktorá je všeobecne uznávaná a rešpektovaná.