Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

6 Máj 2014 Kawasaki oslavuje 30 rokov Ninja: predstavujeme špeciálne modely k výročiu

V roku 1984 sa na americkom trhu objavil model Kawasaki GPz900R, ktorým sa začala písať história radu Ninja. V roku 2014 si tak pripomíname 30 rokov existencie týchto strojov.
Pri tejto príležitosti spoločnosť Kawasaki vytvorila výročné logo Ninja 30 rokov a v priebehu roka toto výročie oslávime rôznymi aktivitami, medzi ktorými nebude chýbať predstavenie dvoch špeciálnych modelov stelesňujúcich to najlepšie z technológie Ninja. Výročné verzie modelov ZX-10R a ZX-6R svojím výrazným farebným a grafickým stvárnením vyjadrujú hrdosť značky Kawasaki na modely Ninja a nepochybne očaria fanúšikov Kawasaki v celej Európe.
Podľa Shigemiho Tanaku z Kawasaki Motors Europe, ktorý nové logo oficiálne odhalil 30. januára v Barcelone pri predstavení superbikového tímu KRT na rok 2014,sú naplánované podujatia vhodným spôsobom, ako osláviť toto výročie, pripomenúť si slávne stroje z minulosti a vyzdvihnúť esenciu konceptu Ninja tvoriacu srdce špičkových motocyklov, ktoré sa v súčasnosti pýšia logom Ninja.
“Ninja je nekompromisná a chce byť najlepšia dizajnom aj výkonom. Motocykle Ninja – od začiatočníckych modelov po výkonnú Ninja ZX-10R, ktorá tvorí základ nášho víťazného motocykla v kategórii WSBK – stelesňujú podstatu toho, čo robí značku Kawasaki odlišnou a výnimočnou, a platí to aj pre nové výročné modely.
V roku 2014 by sme chceli v Európe oprášiť spomienky na slávne stroje minulosti a pretekárske úspechy a zároveň predstaviť súčasné akctivity aj plány do budúcnosti. Ak ste aktuálnym alebo bývalým vlastníkom motorky Kawasaki alebo sa len chcete o tejto značke a jej hodnotách dozvedieť viac, potom sú oslavy 30. výročia radu Ninja pripravené aj pre vás.”
Toshiaki Tani, senior manažér oddelenia podpory predaja, v mene Kawasaki Heavy Industries dodal: “Už tridsať rokov Ninja určuje štandardy výkonnosti. Prvá Ninja, model GPz900R vybavený pokrokovými technológiami od Kawasaki, bola predstavená v roku 1984. Predznamenávala novú éru vysokovýkonných športových motocyklov a určila nové štandardy výkonu, ovládania a aerodynamiky. Bola svetovou senzáciou. Odvtedy meno Ninja predstavuje to najlepšie vo svete superšportov.
V roku 2014 – v roku 30. výročia radu Ninja – chceme všetci v Kawasaki vyjadriť poďakovanie a uznanie fanúšikom Ninja, ktorí v uplynulých tridsiatich rokoch tieto neuveriteľné motorky milovali a podporovali.”