Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

7 November 2023 Kawasaki okorení v roku 2024 triedu 500 ccm

Od legendárneho modelu Mach III z roku 1969 modelový názov „Kawasaki 500“ dodáva energiu a vzrušuje jazdcov na celom svete. Pre rok 2024 sa Kawasaki chystá spustiť Ninja 500 aj Z500, aby sa zapojili do boja o predaj v ťažko skúšanom sektore strednej objemovej kapacity.
Agresívne štylizovaný model Z500 je poháňaný novým dvojvalcovým vodou chladeným motorom vybaveným asistenčnou a klznou spojkou. Pohonná jednotka je umiestnená v ľahkom mrežovom šasi, ktoré držiteľom preukazu A2 poskytuje upokojujúce ovládanie a ľahký dosah na zem. Skúsenejší jazdci budú radi využívať pružnú jazdu v zákrutách a okamžité nutkanie počas športových víkendových jázd.
 
Model 2024 Z500, vybavený LCD meračom, bude dostupný aj ako model Special Edition s vlastným jedinečným vzhľadom a pridaním pod kapotu, farebného TFT meracieho prístroja, ktorý poskytuje možnosť prístupu k informáciám prostredníctvom najnovšej verzie Kawasaki Rideology. Aplikácia na smartfóne jazdca a zásuvke USB-C.
 
Podľa trhu, kde sa predáva, môže verzia SE obsahovať aj dymový kryt prístrojovej dosky, masku chladiča, padáky, kryt sedadla spolujazdca, podložku na nádrž a chrániče kolien. Čo sa týka originálneho príslušenstva, majiteľ Z500 si môže vybrať z veľkého množstva čelného skla (číreho alebo dymového), vysokého sedadla ERGO-FIT (+30 mm), tankvaku a pásky na ráfik.
 
Rad Kawasaki pre rok 2024, ktorý sa teší z rovnakého šasi typu mrežového typu a povzbudzujúceho dvojvalcového vodou chladeného motora ako Z, obsahuje aj nový model Ninja 500. Predstavený v novom agresívnejšom vzhľade rodiny Ninja s hranatou hornou kapotou a komplexným výkonnostným štýlom Ninja 500 spĺňa európske licenčné predpisy A2, čím rozširuje svoju príťažlivosť pre skúsených jazdcov s túžbou po úzkym podvozku a ľahkom dosahu na zem a zároveň upokojujúcu manévrovateľnosť pri nízkej rýchlosti, ktorá je prispôsobená skutočnému športovému výkonu.
 
Ponuka ďalšieho originálneho príslušenstva, ktorá sa môže pochváliť možnosťou zvýšiť výšku sedadla o 30 mm pomocou montáže vysokého sedadla ERGO-FIT, je komplexná a umožňuje jazdcom vytvoriť skutočne prispôsobený držiak. A pre tých, ktorí chcú začať s vlastníctvom Ninja 500 so zvýšenou špecifikáciou hneď po vybalení z krabice, je Ninja 500 Special Edition motocykel ako stvorený pre nich. SE je vybavený vlastným jedinečným farebným grafickým spracovaním a štandardne obsahuje bezkľúčové zapaľovanie KIPASS, TFT meter a zásuvku USB-C. Rovnako ako Z500 SE môže mať vo svojej špecifikácii množstvo ďalších dielov podľa trhu, vrátane okrem iného obrazovky chladiča alebo krytu sedadla spolujazdca. V triede 500 je rok 2024 tým správnym časom na vyhlásenie!

Farby 2024 Z500:
Z500
Metallic Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray (BK1)
Z500 SE
Candy Persimmon Red/Metallic Flat Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray (RD1)
Candy Lime Green/Metallic Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray (GN2)
 
Farby 2024 Ninja 500:
Ninja 500
Metallic Spark Black/Metallic Flat Raw Graystone (BK1)
Ninja 500 SE
Lime Green/Ebony (GN1)
Metallic Matte Dark Gray/Metallic Flat Spark Black/Metallic Moondust Gray (GY2)