Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

25 Október 2017 Kawasaki odhaľuje modernú klasiku Z900RS s duchom “True Spirit”

Jedna z najviac emocionálne pôsobiacich značiek vo svete motocyklov predstavila nový stroj pre rok 2018, ktorý evokuje štýl a emócie svojho kultového predchodcu Z1 Super Four 900 z roku 1972.
Dychtivo očakávaný Z900RS je moderný klasický stroj s množstvom odkazov na Z1ku, ktorá pôsobila nielen ako kľúčový odrazový mostík pre Kawasaki ako značku, ale tiež zmenila navždy vnímanie výkonu motocyklov.
 
"Retro Sport" Z900RS bol starostlivo vytvorený štylistickým oddelením Kawasaki a továrenskými inžiniermi ako úplne nový stroj, ktorý má len málo spoločné s nedávno predstavenou rodinou Z900viek. 

Aj napriek tomu, že zdieľa časť rodokmeňu so štvorvalcovým vodou chladeným modelom Z900, Z900RS bude oslovovať úplne iné skupiny jazdcov. V tých, ktorí v súčasnosti jazdia, dokáže opäť prebudiť nadšenie zo skutočného ducha jazdenia a v tých, ktorí kedysi jazdili opäť prebudí túžbu vrátiť sa na dve kolesá. 

Objem 900cc slúži na zdôraznenie spojenia s modelom 903cc Z1 z roku 1972, no model Z900RS je kompletne moderný motocykel s novým podvozkom a novou špecifikáciou motora. Vybavený výrazným LED svetlom, LED smerovkami a zadným svetlom, výraznými kolesami, výrazným výfukom poskytujúcim bohaté zvukové zážitky a mnohými ďalšími detailami si chce Z900RS získať nových Z nadšencov. 

Od Z1 farieb až po celkový Z1 štýl Z900RS úspešne mieša minulosť, prítomnosť a budúcnosť. Má dokonca také detaily ako leštené kryty na hlave valcov ako tie, ktoré sa objavili na pôvodnej Z1tke. A keď už hovoríme o farbách, model Z900RS bude k dispozícii v troch farebných schémach. Farebná schéma á la Z2 z roku 1972, klasika v podobe čiernej so zlatými a striebornými pruhmi plus moderná urban matná zelená so zvýraznenou grafikou bočných panelov. 

Z900RS debutuje na stánku Kawasaki na medzinárodnom autosalóne v Tokiu 25. októbra. Z900RS otáča stránku v histórii Z a začína novú a vzrušujúcu kapitolu pre Kawasaki motocykle. 

Z900RS vám neposkytne žiadny falošný životný štýl. Dáva vám dedičstvo, ktoré poskytuje dnešným jazdcom hodnoty minulosti v podobe skutočne autentickej modernej klasiky. Duch legendy sedemdesiatych rokov - pôvodného kráľa Z1 - sa nachádza v modeli Z900RS, aby uspokojil samotnú podstatu jazdca, ktorým sa práve stávate.