Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

14 Jún 2021 Kawasaki na druhom mieste na 24 hodín Le Mans

Na poludnie mávla károvaná vlajka po 24 hodinách pretekania a tím Webike Kawasaki France Trickstar SRC skončil na druhom mieste so slávnym # 11 Ninja ZX-10RR.
Traja jazdci Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon a David Checa opäť preukázali svoju zručnosť a vytrvalosť. Kawasaki, najúspešnejší výrobca na pretokoch 24 hodín Le Mans, nebol ďaleko od toho, aby k svojmu rekordnému počtu pridal 15. víťazstvo.
 
Začiatok pretekov sa niesol v znamení mnohých zákrut. Počnúc 7. pozíciou sa Jérémymu podarilo pred zásahom bezpečnostného vozidla posunúť o dve miesta.
 
Odvtedy Ninja č. 11 naďalej bežala plynulo a s vynikajúcou konzistenciou. Jedna vec viedla k druhej a tím sa cez noc posunul na druhé miesto, čo bol ideálny scenár, ktorý vytvoril stratégiu, ktorá sa vyplatila na konci závodu. Ninja vybavená výfukom Trickstar a pneumatikami Dunlop skutočne fungovala počas celého závodu a hlavne v noci pri nižších teplotách perfektne.
 
Gilles Stafler, tímový manažér tímu SRC: "Aj keby som prišiel vyhrať preteky, som veľmi šťastný z tohto druhého miesta. Bolo veľmi horúco, konkurencia bola tvrdá a pokiaľ nebola vyvesená šachovnicová vlajka, mohlo sa stať čokoľvek! Ale podarilo sa nám zviesť veľmi dobrý boj, ktorý nám umožňuje získať dôležité body pre šampionát. Celý tím odviedol skvelú prácu, tímová súdržnosť a dlhoročné skúsenosti personálu a jazdcov nám umožnili získať toto miesto. Ninja ZX-10RR opäť ukázala svoju mimoriadnu spoľahlivosť a výkon. “
 
Tím ďakuje všetkým svojim partnerom, najmä ELF, Dunlop, Webike, Trickstar, Tivoly, Primset, NGK, RK, bez ktorých by to nebolo možné.