Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

8 November 2022 Kawasaki na EICMA odhaľuje plány na uhlíkovú neutralitu

Prezident Kawasaki Motors Corporation, pán Hiroshi Ito, v prelomovom prejave na výstave EICMA Motorcycle Show 2022 v Miláne predstavil rad nových a prototypových modelov Kawasaki, pričom sa podelil o ďalšie podrobnosti o vízii celej spoločnosti zameranej na uhlíkovú neutralitu.
Pán Ito predstavil elektrický stroj rodiny Z určený na splnenie potrieb cestujúcich v mestách po celej Európe. Stroj bol prvýkrát predstavený ako prototyp na výstave Intermot. Zároveň predstavil stroj v štýle Ninja s rovnakým pohonom na dve batérie a maximálnou kapacitou 3,0 kWh. Oba stroje boli vytvorené tak, aby vyhovovali európskym predpisom o oprávnení vozidiel A1 a budú v predaji v priebehu roku 2023.
 
Pán Ito vyzdvihol výskum a vývoj ďalších inovatívnych typov vozidiel Kawasaki a usporiadal európsku ukážku vôbec prvého hybridného motocykla Kawasaki vo forme prototypu. Stroj HEV, ktorý je schopný rýchlo a jednoducho prepínať medzi spaľovacím motorom a elektrickým pohonom, je v súčasnosti predurčený na to, aby bol súčasťou produktového radu 2024.
 
Demonštrujúc, že ​​Kawasaki zvažuje celú šírku mestskej mobility od viacvalcových strojov až po stroje založené na známej technológii a konfigurácii , stánok Kawasaki na EICMA tiež ukázal stroje vrátane elektrickej trojkolky s názvom „Noslisu“ plus experimentálny vodíkový motor založený na Supercharged Ninja H2 s priamym vstrekovaním a stlačeným plynným vodíkom ako palivom, plus Elektrode, detský terénny elektrický motocykel, ktorý sa už predáva v Severnej Amerike.
 
Pán Ito zdôraznil odhodlanie spoločnosti Kawasaki v oblasti spaľovacích motorov a výskumu budúcich typov palív a zároveň odhalil nový symbol, ktorý predstavuje novú iniciatívu Go with Green Power s cieľom dosiahnuť uhlíkovú neutralitu pre Kawasaki v strategickom časovom rámci.
 
Z aktuálneho modelového radu sa na EICMA prvýkrát ukázala aktualizovaná Ninja H2 SX. Nový prírastok v podobe automatických diaľkových svetiel, ktoré sú už štandardne vybavené prednými a zadnými radarovými snímačmi – ktoré automaticky prepínajú medzi stretávacími a diaľkovými svetlami – bol predstavený ako jeden z mnohých nových modelov pre sezónu 2023. Uprostred toľkých nových, prototypových a predprodukčných modelov, ktoré priťahujú pozornosť, pán Ito dodatočne objasnil, že počas dvoch modelových sezón od modelových rokov 2024 až 2025 plánuje Kawasaki celosvetovo predstaviť aj približne 30 motocyklov so spaľovacím motorom. Približne polovica z tohto počtu bude spĺňať európske predpisy, a preto je určená pre európsky trh.
 
Názor, s ktorým pán Ito zanechal mediálne publikum na EICMA, bol, že Kawasaki bude aj naďalej poskytovať produkty a služby, ktoré spĺňajú potreby svojich zákazníkov a spoločnosti využívaním pokroku v súčasnej technológii vozidiel a prostredníctvom nových, ekologických produktov, ktoré sú uhlíkovo neutrálne.