Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

15 November 2019 Kawasaki na EICMA 2019

Výstava Milan EICMA sa tento rok stala svedkom pokračujúceho tempa japonského výrobcu Kawasaki s ohromujúcou škálou šiestich nových modelov zvýraznených spolu s exkluzívnymi správami o elektrickom vozidle, oznámením väzby s ikonickým talianskym výrobcom Bimota a rozvíjajúcim sa partnerstvom s nemeckou automobilovou technikou, spoločnosťou Bosch.
Na tlačovej konferencii, ktorú usporiadala spoločnosť Kawasaki Motors Europe na pôsobivom stánku Kawasaki boli predstavené tri nové modely do roku 2020.
 
Štýly od nahých cez kapotované a retro až po špičkové športové stroje tvorili ingrediencie pre slávnostné odhalenie s veľkým dopadom s príhovorom Yuji Horiuchi, prezidenta spoločnosti Kawasaki Heavy Industries Motorcycle & Engine Company.
Horiuchi-san, upozorňujúc na koncepciu elektrického vozidla (EV) uviedol, že filozofia Kawasaki Rideology bola kľúčom k vytvoreniu vozidla s odkazom, že „zábavná jazda“ je rovnako dôležitá ako nepochybné ekologické údaje o batériovom vozidle, ktoré - na rozdiel od väčšiny dvojkolesových vozidiel EV - obsahuje konvenčnú spojku a štvorstupňovú prevodovku. Podľa pána Horiuchiho je EV „iba jednou z“ budúcich technológií, ktoré skúmajú inžinieri spoločnosti Kawasaki.
 
Technológia tiež tvorila ďalšiu časť prejavu, keď pán Horiuchi predstavil nové partnerstvo medzi spoločnosťami Bosch a Kawasaki týkajúce sa systému pomoci pre jazdcov Bosch so správou, že Kawasaki by bol prvý japonský výrobca, ktorý by zahrnul túto najmodernejšiu pomoc pre jazdcov na svojich motocykloch v budúcnosti.
 
Stroj W800 ukázal ako autentická výroba značky Kawasaki sleduje neprerušený pôvod od roku 1966 počínajúc strojom W1; na samom začiatku slávnej štvortaktnej vzduchom chladenej klasickej rady.
 
Zvýraznené boli tiež dôležité aktualizácie dvoch strojov, ktoré tvoria chrbticu súčasnej ponuky stredných váh spoločnosti Kawasaki. Nový model Ninja 650 s ostrými, agresívnymi stylingmi a LED svetlometmi sa pripojil k modelu Z650 s čistejšie bežiacim motorom, hlbšie potiahnutým sedadlom pre cestujúcich a novými vylepšeniami merača TFT.
 
Prístrojmi TFT vybavené Z900-ky do roku 2020 sa posunuli smerom nahor a predstavili sa s modernizáciou stylingu a radom nových interných technológií vrátane integrovaných jazdných režimov, režimami výkonu, motora vyladeného na lepšie zrýchlenie a spomalenie a čistejšieho celkového chodu a emisií.
 
Tí, ktorí túži vidieť vylepšenú a aktualizovanú ponuku športového turistu spoločnosti Kawasaki, boli odmenení na prvý pohľad. Medzitým množstvo nových pomôcok pre jazdcov ozdobili športového turista rýchloradenie, asistenčná a klzná spojka spolu s tempomatom a elektronickými klapkami.
 
Hviezda - a stroj, ktorý zaujal média - bol nový kráľ hypernakedovej scény, Z H2. Predstavený pánom Horiuchim, stroj s vyváženým preplňovaním s výkonom 200 koní vytvoril vhodné crescendo k odhaleniu Kawasakiho budúcnosti.
S technickým prepracovaným motorom v novom podvozku s množstvom vychytávok - vrátane pripojenia smartfónu Rideology od spoločnosti Kawasaki - pridal Kawasaki tento štvrtý model Supercharged do ponuky do roku 2020.