Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

7 November 2023 Kawasaki rozširuje ponuku hybridov o model Z

Kawasaki v tesnom závese mediálneho predstavenia svojho jedinečného Ninja 7 Hybrid v Barcelone zdvojnásobila svoju prítomnosť na tomto exkluzívnom trhu ohlásením modelu Z 7 Hybrid.
2024 Z7 Hybrid využíva rovnakú inovatívnu, jedinečnú* a prelomovú technológiu ako jeho plne kapotovaný súrodenec. S dvoma zdrojmi energie, vodou chladeným štvortaktným dvojvalcovým spaľovacím motorom s objemom 451 cm3 a 9 kW maximálne menovitým elektrickým trakčným motorom, najnovším (a technicky najpokročilejším) – Z je pripravený na to, čo mesto, predmestia a vidiek potrebujú.
 
Z7 Hybrid využíva svoje silné hybridné** stránky a môže fungovať tromi spôsobmi. Ako plne EV s automatickou prevodovkou je stroj vhodný pre zóny s nulovými emisiami a dokáže jazdiť až 12 km iba na elektrinu, kým spaľovací motor bezproblémovo nabije batériu – pamätajte, že ide o skutočný hybrid, takže sa stroj dobíja sám.
 
V režime Eco-Hybrid pracuje elektromotor v harmónii so spaľovacím motorom a poskytuje riešenie „najlepšie z oboch svetov“ s možnosťou voľby medzi šesťstupňovou automatickou prevodovkou alebo manuálnou voľbou prevodového stupňa pomocou páčok „nahor a nadol“ na ľavých riadidlách. Prirodzene absentuje páka spojky. Režim "chôdze" je funkciou pre ľahké manévrovanie a parkovanie a voliteľné automatické vypnutie motora pri zastavení odráža súčasné automobilové myslenie.
 
Napokon, športový režim uvoľňuje plný výkonový potenciál elektrického aj benzínového motora s pridanou funkciou „E-Boost“ (prostredníctvom prepínača pádla na pravej rukoväti), ktorá efektívne využíva všetku dostupnú energiu na krátkych päť sekúnd, to poskytuje prudké zrýchlenie ako v litrovej triede alebo skutočne pôsobivý ťah počas jazdy. Z7 Hybrid, v súlade s potenciálom spotreby paliva v kategórii triedy 250 cm3, skutočne predstavuje to najlepšie z oboch svetov a vyzerá, že zmení hru.
 
Z7 Hybrid v štýle „Sugomi“, ktorý vychádza z rovnakého usporiadania podvozku a podvozku mrežového typu a podvozku ako Ninja 7 Hybrid, otvára nový svet v sektore nahej triedy a zároveň zdvojnásobuje ponuku Strong Hybrid od Kawasaki na trhu z jedného na dva stroje. Očakáva sa, že Z 7 Hybrid, ktorý bude v predaji počas jari 2024, posnie Kawasaki pevne do centra pozornosti v neustále sa vyvíjajúcom svete technológie poháňaných dvojkolesových vozidiel.
 
Farby Z 7 Hybrid:
Kovová žiarivo strieborná/metalická matná limetkovozelená/ebenová (SL1) = KOMUNIKAČNÁ FARBA
Kovová matná grafenesteel sivá/ebenová/kovová grafitová sivá (GY1)-
 
*1 Sériovo vyrábané modely (okrem skútrov) od významného výrobcu silových športov k 6. októbru 2023 podľa prieskumu Kawasaki Motors, Ltd. **2 Silné hybridné systémy kombinujú spaľovací motor (ICE) s elektromotorom pre výkonnú jazdu a vďaka veľkej kapacite batérie sú schopné bežať len na elektrinu.