Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

6 Október 2023 Kawasaki „mení hru“ s novým hybridným strojom Ninja 7 HEV

Po nedávnom debute svojich nových motocyklov EV s licenciou triedy A1 v Paríži robí Kawasaki ďalší obrovský krok na ceste k svojmu dlhodobému cieľu uhlíkovej neutrality predstavením prvého* sériovo vyrábaného silného hybridu* na svete, Ninja 7 Hybrid.
V snahe „Change the Game“ ponúka úplne nová Ninja 7 Hybrid jedinečný pohľad do sveta budúcich motocyklov v súčasnom časovom rámci, pričom prvé modely by sa mali objaviť na podlahách showroomov v januári 2024.
 
Srdcom Ninja 7 Hybrid je inovatívna kombinácia úplne nového 451 ccm paralelného, vodou chladeného štvortaktného motora – doplneného o manuálne alebo automaticky radené prevodové stupne – a trakčného motora a batérie. Futuristická kombinácia, ktorá ponúka množstvo nových jazdných zážitkov plus výkon motora 43,5 kW, ktorý vďaka „e-boost“ vzrastie na pôsobivý hybridný čistý výkon 51,1 kW.
 
Pokiaľ ide o rozmery, Ninja 7 Hybrid je strednej kategórie, ktorá ponúka celkový výkon v triede 650 ccm až 700 ccm s okamžitým zrýchlením, ktoré konkuruje superšportovému modelu triedy 1 000 ccm už od štartu (s funkciou e-boost od Kawasaki). Jazdci môžu prepínať medzi tromi jazdnými režimami (SPORT-HYBRID, ECO-HYBRID, EV**), z ktorých každý ponúka odlišný jazdný charakter.
 
Medzi ďalšie inovácie patrí zastavenie pri voľnobehu, pri ktorom sa spaľovací motor vypne pri zastavení, aby sa ušetrilo palivo a znížili emisie, plus Automatic Launch Position Finder (ALPF), ktorý – keď je zvolený – automaticky zvolí prvý prevodový stupeň pri státí, plus režim chôdze vpred a vzad na pomoc pri nízkych rýchlostiach. 
 
Využitím špeciálne navrhnutej verzie známeho šasi mrežového typu Kawasaki, „balenie“ benzínového motora a maximálneho trakčného motora 9 kW odhaľuje kompaktnú zdvojenú pohonnú jednotku so 48 V lítium-iónovou batériou v blízkosti stredu podvozku, aby sa ideálne rozložilo rozloženie hmotnosti. A pokiaľ ide o styling, Ninja 7 Hybrid je oslnivá v jedinečnej úprave HEV kombinujúcej matnú limetkovú zelenú pod kapotou so striebornou a čiernou karosériou, ktorá je – podobne ako jej technické inovácie – určená na to, aby odlíšila tento motocykel od bežného stáda.
 
Ergonomicky uvoľnená a športová jazdná pozícia uľahčuje jazdcovi vstup do prvotriedneho kokpitu, ktorý je  navrhnutý tak, aby bol intuitívny a vzbudzoval dôveru. Plnofarebné TFT prístroje zahŕňajú možnosť pripojenia smartfónu prostredníctvom vlastnej verzie RIDEOLOGY THE APP MOTORCYCLE, čo prispieva k vylepšenému zážitku z jazdy na motorke.
 
Ako prvý svojho druhu nastavuje Ninja 7 Hybrid laťku pre motocykle HEV. Tento revolučný nový model, ktorý ponúka tie najlepšie prvky modelov ICE a EV a dokáže sa pohybovať v mestskej džungli aj na vidieku, je väčší ako súčet jeho častí. Vďaka svojmu vzrušujúcemu charakteru a mnohým inovatívnym funkciám, ktoré môžu jazdci preskúmať, Ninja 7 Hybrid skutočne otvára novú éru zážitkov z jazdy.
 
* Sériovo vyrábané modely (okrem skútrov) od významného výrobcu silových športov k 6. októbru 2023 podľa prieskumu Kawasaki Motors, Ltd.
Silné hybridné systémy kombinujú spaľovací motor (ICE) s elektromotorom pre výkonnú jazdu a vďaka veľkej kapacite batérie sú schopné jazdiť len na elektrinu.
** Režim EV Ninja 7 Hybrid môže byť užitočný v určitých situáciách, kde je vhodná tichá jazda, napríklad v obytných oblastiach alebo v parkovacích garážach. Rýchlosť a dosah sú obmedzené.