Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

20 Október 2021 Kawasaki Z H2 2022: Holé fakty

Kawasaki Z H2 a jeho súrodenec Z H2 SE, ktoré stoja proti všetkým ostatným naháčom, sú jednoznačne na čele trendu nahých motocyklov.
Kawasaki má v segmente litrovej triedy tohto obľúbeného štýlu tromf, 100% interne navrhnutú a vyrobenú integrovanú kompresorovú pumpu. Kawasaki, ktorá využíva schopnosti svojich divízií leteckých a plynových turbín, vytvorila jedinečnú škálu strojov so zameraním Supersport, Sport Touring a v prípade modelov Z aj Supernaked.
 
Kľúčom k základnému konceptu Z H2 je použitie kompresora. Dva modely Supernaked s objemom 998 ccm ťažia zo sily v nízkych a najmä stredných otáčkach (bez toho, aby úplne obetovali zásadný „špičkový nájazd“ Kawasaki).
 
Styling Sugomi podtrhuje technické vlastnosti motocykla. Prostredie jazdca je rovnako pôsobivé a ponúka pohodlné riadidlá, farebný TFT panel s rôznymi nastaveniami a možnosť spárovať sa so smartfónom jazdca a interagovať s najnovšou, aktualizovanou verziou aplikácie Kawasaki Rideology App.
 
Rám bude fanúšikom Ninja H2 známy, ale jemnosti, ako napríklad dvojité kyvné rameno, ilustrujú, ako boli tieto stroje vyladené tak, aby vyhovovali štýlu jazdy pre ktorý boli vyrobené.
 
Obojsmerné rýchloradenie, integrované brzdenie, prepínateľné ovládanie rozjazdu, tri režimy trakčnej kontroly, výkonové režimy a dokonca aj elektronický tempomat ukazujú, že zvodný surový vzhľad je v rozpore s vycibrenou osobnosťou priateľskou k jazdcovi. Svetlomety LED a pomocné osvetlenie v celom rozsahu osvetľujú to, čo je pred vami, zatiaľ čo monoblokové strmene Brembo M4.32 zaisťujú kontrolovateľné a predvídateľné zastavenie a asistenčná a klzná spojka uľahčujú plynulé zmeny prevodových stupňov smerom nadol bez rizika zablokovania zadného kolesa.
 
Pre tých, ktorí hľadajú iba maximálnu spokojnosť, ponúka model SE stupeň pokušenia, ktorému bude pre mnohých ťažké odolať. Elektronicky tlmené odpruženie KECS od Kawasaki je vynikajúcou vlastnosťou modelu SE, ktorý ponúka technológiu Showa Skyhook. Tá zabezpečuje, že postoj stroja zostáva stabilný aj keď sa vozovka vlní. Odpruženie sa aktualizuje tisíckrát za sekundu! Balíček predných bŕzd Brembo modelu Z H2 SE navyše obsahuje monoblokové strmene Stylema a predný hlavný valec s radiálnym čerpadlom Brembo, ktorý ponúka silnejší brzdný výkon a lepšie ovládanie.
 
Posledným detailom je špeciálny grafický balík, ktorý odlišuje model SE nielen od štandardného Z H2, ale od všetkých ostatných strojov Supernaked v kategórii. Vo vyššej spoločnosti naháčov je toho na výber veľa, takže je upokojujúce, že Kawasaki Z H2 a Z H2 SE sú dominantné, žiaduce a skutočne jedinečné.
 
Farby pre rok 2022:
Z H2
-              Metallic Graphite Gray/Metallic Diablo Black
-              Metallic Diablo Black/Golden Blazed Green
 
Z H2 SE
-              Metallic Diablo Black/Golden Blazed Green