Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

14 September 2023 Kawasaki Ninja a Z EV - iskra pre novú éru

Od spoločnosti Kawasaki – spoločnosti so sedemdesiatročnými skúsenosťami s motocyklami – sa blíži nová éra odhalením dvoch prelomových batériových elektrických strojov s nulovými emisiami, ktoré podčiarkujú jej záväzok „Go with Green Power“, ktorý bol odhalený na motocyklovej výstave EICMA v roku 2022. .
Nové stroje Kawasaki EV, vytvorené tak, aby hrdo sedeli v triede súčasných motocyklov s objemom 125 cm3, budú dostupné v štýloch rodiny Ninja a Z ako Z e-1 a Ninja e-1, pričom obe sa môžu pochváliť špecifikáciami podvozku a prinášajú typické jazdné vlastnosti pre Kawasaki spojené s nulovými emisiami.
 
S tichým a efektívnym bezkomutátorovým motorom s výkonom 5 kW (s užitočným maximálnym výkonom 9 kW na požiadanie) sa táto dvojica modelov EV spolieha na inovatívne riešenie s dvojitou (odnímateľnou) batériou s batériami zapojenými paralelne na rozdiel od konkurencie, čo prináša výhodu efektívnejšieho používania. Vďaka rôznym možnostiam nabíjania táto konfigurácia dvojitej batérie umožňuje prenosnosť, ktorú ťažké aplikácie s jednou položkou jednoducho zakazujú.
 
Bez spojky, bez nutnosti preraďovania a s jednoduchým štýlom jazdy „twist and go“, pocit zábavy z jazdy umocňujú niektoré šikovné funkcie zamerané na jazdca, ako sú dva jazdné režimy (Road a Eco) plus vzrušujúci „e-boost“, čo je možnosť poskytujúca na požiadanie maximálny výkon 9 kW a zrýchlenie (plus potenciálnu maximálnu rýchlosť 99 km/h, ak je to povolené) na krátku vzdialenosť vďaka tlačidlu e-boost na pravej rukoväti.
 
Jazdci Kawasaki Z-e1 a Ninja-e1 môžu tiež ohromiť svojich priateľov režimom chôdze, ktorý týmto strojom umožňuje manévrovať tempom chôdze vpred AJ vzad – obzvlášť užitočné pri úzkych parkovacích miestach alebo pri pohybe dozadu v stúpaní.
 
Pohľadu jazdca, ktorý sa teší jedinečnému vzhľadu Metallic Bright Silver a Metallic Matte Lime Green – ktorý má byť typickým prevedením budúcich modelov Kawasaki EV – dominuje TFT merač s možnosťou pripojenia smartfónu. Merač TFT, ktorý prenáša také veci, ako je stav jazdy na stroji, dojazd, dostupnosť funkcie boost a zvolená úroveň jazdy (Road alebo Eco), sa hladko kombinuje s ľahko použiteľnou škrtiacou klapkou a brzdami s ABS z triedy motocyklov s objemom 400 cm3. 
 
Možnosti nabíjania zahŕňa nabíjaciu dokovaciu stanica, do ktorej je možné vložiť batériu a nabíjanie cez externú nabíjaciu jednotku zo siete, pričom batérie sú stále na mieste. Medzi skvelé funkcie pokročilých lítium-iónových batérií patria vstavané indikátory nabitia a symetrický dizajn umožňujúci jednoduchšie umiestnenie do stroja a praktický uzamykateľný odkladací priestor nad batériami pod krytom batérie.
 
S radom príslušenstva vrátane +30 mm Ergo-Fit sedadiel a rôznych nabíjacích riešení sú nahé Sugomi style Z e-1 a elegantné modely Ninja e-1 pripravené vytvoriť ďalšiu kapitolu v slávnej histórii spoločnosti a otvoriť dvere k zelenšej budúcnosti pre fanúšikov dvoch kolies na celom svete – skutočne iskra inovácií pre novú éru.