Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

25 Október 2017 Kawasaki Ninja 400 - inšpirovaná dráhou, narodená na ulici

Kawasaki ponúka v Ninja400 pôsobivého bojovníka. 400vka je úžasný, ostrý a prístupný športový model, ktorý ponúka ľahkú ovládateľnosť a vzrušenie z jazdy.

Trh so 400vkami má silné zastúpenie v Ázii a Amerike a teraz má ambíciu získať si aj Európu. Kawasaki hrdo predstavuje novú Ninju 400 do tohto vysoko konkurenčného segmentu s presvedčením, že tento stroj bude mať nárok na svoje miesto aj v takej tvrdej bojovej aréne.

Nový športový motor s objemom 399 cm3 je naladený tak, aby poskytoval vyšší výkon ako jeho predchodca Ninja 300 s viac plynulou a viac predvídateľnou reakciou škrtiacej klapky. Hoci je motor o 100 cm3 objemnejší, zvyšovanie kapacity je len jednou časťou základného vylepšenia, ktoré prináša vyšší výkon, vyšší krútiaci moment a lepšiu stabilitu podvozku. Vstupné kritéria do rodiny Ninja vzrastú celkovo na úplne novú úroveň.

Rovnako ako jeho predchodca, ani 400vka nie je len výkone, ale je tiež vyvinutá tak, aby uľahčila jazdu. Jedným z aspektov, ktoré prispievajú k ľahkej ovládateľnosti je značná úspora hmotnosti. Vďaka svojmu ľahšiemu podvozku a štíhlemu dizajnu poskytuje Ninja 400 stabilitu aj ľahkú manévrovateľnosť, čo ju robí perfektnou voľbou pre začínajúcich i skúsených jazdcov.

Vďaka tomu, že Ninja ZX-10R poslúžila ako inšpirácia pre 400ku, hodí sa táto malá novinka priamo do legendárneho sortimentu Ninja. Kapotáž s náznakmi štýlu Ninja H2 vyvoláva dojem väčšieho stroja, priťahuje pozornosť a poskytuje ešte vyššiu úroveň ochrany pred vetrom. A všetko je to doplnené moderným dizajnom, vynikajúcim strihom a vzhľadom pretekárskych farieb KRT ZX-10RR.