Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

4 Júl 2023 Kawasaki KFX90 vstupuje do roku 2024

Populárna juniorská štvorkolka Kawasaki KFX90 pokračuje aj v roku 2024* vo veľkej miere nezmenená a ľahko rozlíšiteľná, pretože je aktualizovaná novým grafickým prístupom.
Agresívne štylizovaná tak, aby odrážala väčšie štvorkolky KFX pre dospelých ako aj vplyv z motokrosového radu KX – športová limetkovo zelená pretekárska karoséria s vysokými prednými blatníkmi.
 
Model KFX90, ktorý je vhodný pre juniorov, obsahuje niekoľko skvelých bezpečnostných prvkov, ktoré poskytujú istotu rodičom a umožňujú bezpečné používanie. Sú to elektrické štartovanie, ktoré sa spolieha na odnímateľný kľúč, takže jazdecké výlety môže ovládať zodpovedný dospelý a tiež inteligentná bezpečnostná funkcia „uzamknutie štartéra“. To znamená, že KFX90 je možné naštartovať iba s plne zatiahnutou prednou a zadnou brzdou ovládanou na riadidlách**.
 
KFX90 poháňa štvortaktný motor vybavený CVT s objemom 89,9 cm3, čo znamená, že jediná vec, na ktorú sa musí junior sústrediť, je primeraná rýchlosť jazdy a kedy použiť brzdy, pričom o zvyšok sa postará bezstupňová prevodovka. Okrem toho je tu mechanizmus nastavenia škrtiacej klapky, ktorý je možné prednastaviť tak, aby ste naučili svoje dieťa ovládať KFX90 krok za krokom.
 
Za osobitnú zmienku stoja stupačky a osvetlenie. Hlboké stupačky vybavené protišmykovým materiálom a kompaktný dizajn karosérie zaisťujú, že nohy jazdca zostanú vždy vo vnútri a v bezpečí, zatiaľ čo predné zvýrazňovacie LED svetlá a veľké zadné svetlo sú jasné, ľahko viditeľné a nenáročné na údržbu.
 
Model 2024 KFX podporovaný vysoko pevným oceľovým kolískovým podvozkom s kvalitným nezávislým nastaviteľným predným zavesením A-ramenom a zadným zavesením s kyvným ramenom, predstavuje skvelý úvod do sveta terénnych vozidiel Kawasaki.
 
 
Poznámky redakcie:
*Kawasaki KFX90 je v roku 2024 k dispozícii vo vybraných pobočkách Kawasaki v jednotlivých krajinách. Informujte sa u svojho miestneho predajcu Kawasaki o cene a dostupnosti na vašom území alebo krajine.
**KFX90 je navrhnutý tak, aby ho mohli ovládať jazdci vo veku 10 rokov a viac.