Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

1 August 2023 KX250 and KX250X pre novú sezónu odhalené

Motokrosový stroj KX250 a partnerský enduro model KX250X sa presúvajú do roku 2024 vo svojom súčasnom prevedení - aktualizácie dostali pre sezónu 2023, ktoré zahŕňali vyšší výkon a krútiaci moment oproti predchádzajúcim iteráciám vďaka efektívnejšiemu plneniu valcov a práci na uhloch ventilov a oblasti sedla ventilov. Pridajte vylepšené sacie potrubie a aktualizácie znamenali skokovú zmenu z hľadiska odozvy motora a výkonu.
Vylepšenia zahŕňali aj zmeny zvolených prevodových pomerov, nové vnútorné časti vidlice, pevnejšie tlmenie kompresie pre zadný tlmič a zmenu špecifikácie výšky oleja v predných vidliciach, ktorých kombinácia zvýšila stabilitu na trati a jazdnú pozíciu. V stĺpci označenom „Detail changes“ boli stupačky o 5 mm širšie a posunuté o 3 mm dozadu, čo je malá úprava, ale charakteristická pre myslenie a starostlivosť, ktorá sa týka každého motocykla v rade KX.
 
Rovnako ako KX250, aj KX250X zameraný na enduro je vybavený technológiami Kawasaki WorldSBK a tiež zdieľa nastaviteľné polohy stupačiek a riadidiel KX. Oba stroje sú vybavené elektrickým štartovaním (cez lítium-iónovú batériu) a hydraulickými spojkami a oba modely je možné naladiť pomocou rýchlych a pohodlných „plug and play“ adaptérov.
 
S ochranným krytom motora a bočným stojanom a kombináciou 21-palcového predného a 18-palcového zadného kolesa (s obutou pneumatikou 110/100-18) sa KX250X dokonale hodí na svoju úlohu celodenného pretekania na niektorých z najnamáhavejších a náročných diaľkových off-roadových pretekov. KX250 a KX250X budú ponúkať špecializovaní predajcovia terénnych vozidiel Kawasaki počas sezóny 2024 v tradičnom prevedení Kawasaki Lime Green.