Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

1 August 2022 KFX90 - Ťažší terén a väčšie dobrodružstvá

KFX 90, ktorý je pevne etablovaný na mnohých globálnych trhoch ako ideálne terénne štvorkolesové vozidlo pre mladých alebo zaiatočníkov poháňané off-roadom, sa oficiálne prvýkrát objaví v Európe v roku 2023*.
Agresívne navrhnutý tak, aby odkazoval na väčšie štvorkolky KFX zamerané na dospelých. Niet pochýb o aktualizovanej a prepracovanej prednej časti limetkovo zelenej pretekárskej karosérie s vysokými prednými blatníkmi a značkou Kawasaki.

Kým junior sníva o tom, aký terén zdolajú... a všetko to blato, ktoré prežerú, rodičia sa zamerajú na niektoré skvelé bezpečnostné prvky, ktoré vytvárajú istotu a umožňujú bezpečné používanie tohto prvého motorového vozidla mnohých jazdcov.

KFX90 sa štartuje vložením a otočením kľúča zapaľovania a navyše je tu šikovná bezpečnostná funkcia „uzamknutie štartéra“, čo znamená, že KFX90 je možné naštartovať iba so zatiahnutými brzdami. 
 
KFX90 využíva kompaktný a rokmi overený štvortaktný, vzduchom chladený motor s objemom 89,9 cm3, ktorý je vybavený CVT, čo znamená, že jediná vec, na ktorú sa junior musí sústrediť, je primeraná rýchlosť jazdy a kedy zabrzdiť. Mimochodom, existuje mechanizmus zastavenia škrtiacej klapky, ktorý môže nastaviť dospelý dozor, aby sa dieťa naučilo ovládať KFX90 krok za krokom.
 
Dve ďalšie oblasti, kde sa štýl stretáva s praktickosťou, sú stupačky a nové osvetlenie. Hlboké stupačky vybavené protišmykovým materiálom a kompaktný dizajn karosérie zaisťujú, že nohy jazdca zostanú vždy vo vnútri a v bezpečí, zatiaľ čo predné LED svetlá a veľké zadné svetlo sú jasné, ľahko viditeľné a nenáročné na údržbu.
 
S podporou vysoko pevného oceľového podvozku s vysoko kvalitným nezávislým nastaviteľným predným odpružením A-ramenom a odpružením zadného kyvného ramena je KFX skvelým úvodom do sveta terénnych vozidiel. Zažite tvrdšie terény a väčšie dobrodružstvá, KXF90 je pripravený a čaká.
 
 
 
 
*Kawasaki KFX90 je k dispozícii vo vybraných európskych pobočkách Kawasaki v roku 2023, o dostupnosti na vašom území alebo krajine sa informujte u miestneho predajcu Kawasaki.