Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

16 December 2020 Joan Lascorz - Six by Six #3

Na oslavu 25 rokov Ninja ZX-6R sme položili šiestim pretekárom, ktorí hrali dôležitú úlohu v živote modelu ZX-6R, šesť otázok o ich príbehu o Ninja. Šesť dní, šesť ľudí, šesť otázok. Oslávme 25 rokov úspechu na trati pre ikonickú Ninja ZX-6R!
Na superbiku ste boli vždy veľmi fyzický jazdec, a to je pochopiteľné, pretože sa dajú ťažko skrotiť - aký bol váš štýl na 600-ke, stále?

Na národných majstrovstvách som silu príliš nevyužíval na jazdenie. Ale keď som dorazil na šampionát WorldSSP, musel som sa lepšie fyzicky pripraviť. Začal som používať nohy, aby sa mi lepšie jazdilo, aby som tlačil na stupačky atď. A veľa som sa zlepšil, aby som dosiahol najvyššiu úroveň a bojoval o najvyššie priečky.

Od začiatku ste boli neoddeliteľnou súčasťou závodného tímu v Provci, ako sa vyvíjal váš vzťah?

Áno, stále mám vzťah s provensálskym tímom. A bude trvať večne.

Spoločnosť Motocard prišla so sponzorstvom vás a tímu od jeho počiatkov a je to veľmi „lokálny“ sponzor s globálnym dosahom. Aká veľká pomoc to bola v tom čase pre španielskeho jazdca, ktorý sa chystal na WorldSSP?

Vzťah s Motocard sme začali na španielskom šampionáte. A bez ich pomoci bol skok na svetový šampionát nemožný.

Aj napriek svojej nehode sa naďalej zúčastňujete iných motoristických športov. Máte aj nejaké iné zábavky alebo podnikanie?

Posledné roky súťažím na niekoľkých súťažiach a majstrovstvách. Národný šampionát v rally-raid som vyhral v roku 2016. Nedávno som na svojich prvých medzinárodných pretekoch v motokárach zajazdil dve pódia. Ako projekt a sen chcem jazdiť na rally Dakar.

Máte veľkú lásku k zvieratám a divokej prírode - dokonca ste raz vlastnili aj geparda. Máte ešte geparda a dravé vtáky / orly / sovy?

Mám veľmi blízky vzťah k prírode. S gepardom som mal vynikajúci vzťah od roku 2008. Bolo to jedno z najlepších priateľstiev, aké som kedy v živote zažil. Zomrel pred niekoľkými mesiacmi.

Vyzerali ste, že ste vždy veľmi bezstarostný, ale na trati ste boli tvrdým konkurentom. Ako vysvetlíte ľuďom, ako môžete byť tak chladnokrvní?

Ľudia hovorili, že som na trati agresívny. Ale verím, že som bol viac ako agresívny pri predbiehaní. Vždy som rešpektoval svojich súperov a to mi dalo veľkú motiváciu predbehnúť ich alebo vyhrať. Niekedy sa ten najagresívnejší však nevie iba ovládať.