Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

15 August 2017 Hviezda Monster Energy Kawasaki Motocross pridá Ninju do svojej stajne.

S výkonnou továrenskou KX450-SR, ktorú má k dispozícii ako súčasť svojej "dennej práce", je jazdec značky Monster Energy Kawasaki Racing Team Clément Desalle tiež veľkým fanúšikom cestných strojov.
Keď nepokračuje v celosvetovej súťaži na najvyššej úrovni motokrosu, 28-ročný Desalle rozdeľuje svoj čas medzi motokrosovým tréningom a jazdením po asfalte, ktorým hasí ďalšiu svoju dvojkolesovú vášeň, superšportové motocykle.
 
"Vždy sa mi páčili dni na dráhe, predtým som používal litrový supersport. Potom mi v minulom roku môj tím a Monster Energy ponúkli, aby som pretekal s našou hviezdou Kawasaki World Superbike Jonathanom Rea-om.
 
Strávil som mnou čas na Motorlande v Španielsku na KX-450F a potom sme sa vydali na dráhu na dvojici továrenských strojov Ninja ZX-10R KRT. Bol som závislý a vedel som, že musím mať Ninju na traťové dni ".
 
Vďaka centrále Kawasaki v Holandsku a Belgicku sa Clémentnovo želanie nedávno splinilo, keď mu požičali stroj Ninja ZX-10RR. Model, ktorý Jonathan Rea a tímový kolega Tom Sykes používajú ako základný stroj pre svoje útoky v prestížnom šampionáte.
 
"Clément je miestnym hrdinom mnohých fanúšikov motocyklov v Holandsku a najmä v jeho rodnom Belgicku," povedal manažér Kawasaki Benelux Henk Salomons. "Cítime, že mu zaobstaráme stroj, ktorý sa mu bude páčiť a prinesie mu vzrušenie, ktoré dokáže priniesť iba Ninja."