Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

25 Júl 2018 Haslam sa pripojí ku KRT v roku 2019

Skúsený britský pretekár Leon Haslam sa pripojí k Jonathanovi Reovi v KRT aby doplnil zostavu tímu pre rok 2019.
Leon v súčasnej dobe vedie britský šampionát Superbike na svojom JG Speedfit Kawasaki. Budúci týždeň sa má pridať k Reovi a Kazumovi Watanabe v 41. súťaži Coca-Cola Suzuka - 8 hodín ako súčasť oficiálneho tímu Team Green. Haslam bol pred Reaom v tíme WorldSBK krátko predtým než sa Rea prvýkrát pripojil k Kawasaki. Leon je skúsený bojovník WorldSBK, ktorý má za sebou päť víťazstiev a 39 pódií. Nedávno sa zúčastnil vo WorldSBK na divokú kartu pre Kawasaki a jazdil aj v BSB pre Kawasaki Motors UK. Haslam získal šesť pretekov z dvanástich v britskom šampionáte a dosiahol 80 bodov. Je to jazdec s bohatými skúsenosťami takmer vo všetkých formách pretekov. najlepšia Haslamova sezóna WorldSBK bola v roku 2010, keď skončil druhý. Leon začne svoj pracovný vzťah s KRT počas tohtoročného zimného testovacieho programu.

Guim Roda, manažér tímu KRT uviedol: "Je pochopiteľné ťažké nahradiť jazdca Tomovej kvality a konečné rozhodnutie podpísať zmluvu s Leonom pre rok 2019 bolo urobené po zvážení mnohých faktorov. Pre toto rozhodnutie existuje komplexná športová stratégia a my sme cítili, že Leon je najlepší možný jazdec pre túto prácu. Povesti a špekulácie naplnili veľa posledných týždňov a my sme šťastní, že konečne potvrdime Leona ako náš výber. KHI vie, ja viem, on vie, a vedúci posádky Marcel Duinker vie, že si berie na seba veľkú zodpovednosť a vo veku 35 rokov má príležitosť a najlepšiu šancu dokázať, že má ešte niečo navyše. Máme jasnú predstavu, kde nájsť tento jeho prínos a ja som osobne motivovaný, aby využil svoje skúsenosti, ktoré sa zhodujú s našimi skúsenosťami a aby sme sa pokúsili vytvoriť silnejší tím. Ako hovoríme v KRT ... "Výsledky sú najväčším dôkazom úsilia".

Steve Guttridge, KME Racing Manager povedal: "Privedenie Leona do tímu KRT WorldSBK je skvelý spôsob, ako ukázať, že je Kawasaki stále na ceste k vrcholu! Odkedy vstúpil do BSB tímu spoločnosti Kawasaki UK, teší nás veľmi plodný vzťah, ktorý zahŕňal Leonovu pomoc KHI v našom Team Green tím v Suzuke a aj ďalšími cestami a dobrou spätnou väzbou v WorldSBK pre tímy Puccetti a Pedercini. Ceníme si jeho nadšenie robiť dobre svoju prácu a jeho bezhraničnú energiu. Niet pochyb o tom, že jeho osobná motivácia ho bude nútiť predbiehať Jonathana v každom kole v budúcej sezóne. S nadchádzajúcim zimným testom som rád, že podporujem ten najlepší Leonov potenciál vo World Superbike aréne, ale teraz už na našich víťazných KRT strojoch.“

Ken Ondo, výkonný riaditeľ Kawasaki Heavy Industries Racing Department povedal: "Je pre mňa veľkým potešením, že všetci v Kawasaki prijali Leona. On je na vrchole súčasného poradia BSB a dostal Team Green na pódiu v Suzuke už dvakrát. Rovnako pomáha rozvoju KHI Japonsko prostredníctvom jeho divokej karty v sérii JSB."

Leon Haslam povedal: "Musím poďakovať Kawasaki za túto príležitosť. Návrat do WSBK je niečo, na čo sa naozaj teším. Podpora Kawasaki počas troch rokov v britskom šampionáte Superbike a od KHI na 8-hodinovom závode v Suzuke bola výnimočná. Teraz dúfam, že ju splatím titulom British Superbike v roku 2018 a potom budúci rok výsledkami vo svete WorldSBK. V sezóne 2019 sa objavia nové výzvy, pretože konkurencieschopnosť medzi výrobcami je na najvyššej úrovni, ale som presvedčený, že s profesionálnym a úspešným tímom za mnou sa môžeme tešiť z mnohých úspechov. " 


Leon Haslam Career                                
 
Narodený:      31.máj 1983, Smalley, Derbyshire, England.
1991:        Schoolboy motocross debut.
1995:        UK youth motocross Champion.
1996:        UK youth motocross Champion.
1997:        Gilera UK scooter Champion, 12 víťazstviev zo 16tich pretekov. Debut v Honda CB500 Cup, vyhral.
1998:        7th in UK 125cc championship. Jednovíťatsvo, dve najrýchlejšie kolá..
         Grand Prix debut, finished 17th at Donington Park.
1999:        5th in UK 125cc championship, 1 viťazstvo, 4x na pódiu. 4th v Spanish 125cc championship. 125cc GP wild card, finished 19th at Donington Park.
2000:        27th in 125cc Grand Prix Championship, with Italjet.
         7th in UK 125cc championship, three wins from four races.
2001:        19th in 500cc Grand Prix Championship, with Honda NSR500V.
2002:        18th in 250cc Grand Prix Championship, with Honda RS250.
2003:         11th in UK Supersport Championship, Ducati (half season only). 11th in UK Superbike Championship, Ducati (half season only). 21st in World Superbike Championship, Ducati. Three races, 6th place x 2.
2004:         8th in World Superbike Championship, Ducati. Best finish of 3rd place. Qualified on the front row twice, led the Australian race before retiring. 19th in UK Superbike championship. Winner of UK Superbike round at Brands Hatch, contested four rounds.
2005:        4th in UK Superbike championship, Ducati. Three pole positions, 19 podium finishes.
2006:        2nd in UK Superbike championship, Ducati. Won “best qualifier” award, 18 podium finishes.
2007:         3rd in UK Superbike championship, Ducati, four race wins.
2008:        2nd in UK Superbike championship, Honda, five race wins.
2009:        6th in World Superbike Championship with Stiggy Motorsports Honda Team.
2010:         2nd in World Superbike Championship with Alstare Suzuki Team.
2011:         5th in World Superbike Championship with BMW Motorrad.
2012:         8th in World Superbike Championship with BMW Motorrad.
2013:         13th in World Superbike Championship with Ten Kate Honda.
2014:         10th in World Superbike Championship with Ten Kate Honda.
2015:         4th in World Superbike Championship with Aprilia Red Devils Team.
2016:         2nd in British Superbike Championship with JG Speedfit Kawasaki Team.
2017:         3rd in British Superbike Championship with JG Speedfit Kawasaki Team.
2018:         Leading the British Superbike Championship with JG Speedfit Kawasaki Team.
 
#NinjaSpirit