Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

30 Jún 2020 Dlhodobé ambície Reu and Lowesa

V čase, keď sa majstrovstvá sveta v nejakej podobe budú konať v súlade s regionálnymi obmedzeniami a rozsiahlym zákazom cestovania, projekt KRT Superbike dodrží kontinuitu, keď na sezónu 2021 boli podpísané zlmuvy aj s Reom aj Lowesom.
S piatimi po sebe nasledujúcimi titulmi WorldSBK je Rea jedným z najdôležitejších postáv v paddocku a mnohí výrobcovia a tímy by chceli zlákať tohoto jazdca.
 
Pre Reu však tento vzťah nie je iba s Kawasaki ako tvorcom impozantného Ninja ZX-10RR, na ktorom jazdí, ale aj posádkou, ktorá okolo neho starostlivo vybudovala podmienky pre úspech.
 
33-ročným závodný veterán a tím pracujú v dokonalej koordinácii, či už pri testovaní alebo pri pretekoch a to je niečo, čo im závidia ostatní konkurenti.
 
Rea poznamenal: „Som veľmi šťastný, že môžem podpísať novú zmluvu s Kawasaki a KRT. To, čo sme spolu dosiahli, je neuveriteľné. Náš úspech dosiahol skvelý tím a samozrejme základ projektu - Ninja ZX-10RR. Budem tvrdo pracovať, spolu s mojou posádkou, inžiniermi v KHI, aby bol každý závod čo najlepší. “
 
Pre Lowesa - nový v tíme a ako tímový kolega súčasného majstra WorldSBK - to bol vysnívaný štart. Nie iba spolupráca so šéfom Marcelom Duinkerom, ale aj úspešný kontakt s Ninjou.
 
29-ročný Lowes, ktorý prejavuje postoj „odhodlania“ od samého začiatku zimného testovania. Tvrdo pracoval, aby dosiahol maximum na novom stroji a s novým tímom. Lowes súčasne víta stabilitu, ktorú mu prináša zmluva na sezónu 2021.
 
Lowes v komentári k roku 2021 povedal: „Je skvelé byť s Kawasaki do roku 2021. Môžem sa aj naďalej prispôsobovať tímu a prispôsobovať sa ZX-10RR. Od tej doby, čo som sa pripojil k tímu, som sa skutočne cítil, akoby to bola príležitosť pre mňa urobiť ďalší krok vpred. “
 
Kým prerušenie sezóny 2020 bolo nešťastné a nevyhnutné, fanúšikovia Kawasaki majú teraz tie najlepšie správy. Nielen že budú pokračovať v pretekoch s Realom a Lowesom, aby sa dostali tam, kde prestali, ale môžu sa sústrediť na testovanie po sezóne a novú sezónu v roku 2021 bez prerušenia ich tempa.
 
S takmer univerzálnym pocitom - v pretekoch a iných aspektoch života - že budúcnosť vyzerá jasnejšie, budú Rea a Lowes udržiavať ducha Ninja nažive.