Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

1 August 2023 Desať modelov Z predstavených pre sezónu 2024

Ako základná rodina značky v rámci radu Kawasaki, dynastia Z sleduje svoje korene až do roku 1972. 
V čele dynastie Z, pokiaľ ide o výkon, sú Z H2 a Z H2 SE, jedinečné modely Kawasaki Supercharged Hypernaked. Tieto bicykle, ktoré boli predstavené v Las Vegas, dodávajú jazdcom jedinečné vyvážené preplňované motory Kawasaki. A hoci je tento úžasný motor jadrom týchto strojov Z, je toho ešte oveľa viac.
 
Pokročilý elektronický balík Z H2 obsahuje množstvo elektronických riadiacich systémov, ako je kontrola trakcie, náklonový manažment, ako aj IMU, ktorá poskytuje spätnú väzbu o orientácii podvozku pre množstvo pomôcok pre jazdca. Elektronický tempomat a rýchloradenie ešte viac zvyšujú pohodlie pri jazde. A nezabudnite k tomu pridať Brembo a štýlový balík Sugomi a TFT s mobilnou konektivitou. Na vrchole hrdo stojí model SE s elektronickým odpružením Showa, ktorý ponúka stabilitu Skyhook a úroveň najmodernejších technológií, ktoré zodpovedajú neuveriteľnému špičkovému výkonu vo svojej triede. 
 
Model Z900 a partner radu Z900 SE, zameraný ako skutočný motocykel pre náročného jazdca, majú jedinečný vzhľad Sugomi (s vyváženými technickými a štylistickými funkciami) plus možnosť výkonu 70kW pre tých, ktorí postupjú po rebríčku Z s kategóriu A2.
 
S LED osvetlením a farebnou TFT prístrojovkou, ktorú je možné prepojiť so smartfónom jazdca prostredníctvom aplikácie Kawasaki Rideology, majú modely Z900 a SE integrované jazdné režimy a výber režimu výkonu plus tri režimy kontroly trakcie KTRC. Pomocná a klzná spojka je súčasťou všetkých modelov Z900 tak ako aj horizontálne zadné zavesenie so zadným ramenom využívajúce technológiu, ktorú nájdete na strojoch Kawasaki WorldSBK.
 
V prípade modelu SE sa veci posúvajú o stupeň vyššie vďaka obráteným vidliciam s veľkým priemerom v zlatej farbe a zadným tlmičom Öhlins S46 s nastavovaním predpätia. O brzdenie sa starajú predné brzdové strmene Brembo M4.32 plus kotúčové kotúče Brembo a oplet z nehrdzavejúcej ocele.
 
V strednej kapacitnej triede Z650 (aj pre A2) boduje svojím rúrkovým mrežovým podvozkom, na ktorom je umiestnený odolný a vysoko rešpektovaný dvojvalcový vodou chladený motor s veľkým komfortom pre jazdca. Z650 disponuje trakčnou kontrolou a asistenčnou a klznou spojkou, ktorá je zábavná v meste aj na vidieku.
 
Rodina RS je hitom od prvého dňa a dopyt nevykazuje žiadne známky spomalenia vďaka nadšeniu jazdcov pre autentickosť strojov triedy 900 a 650. Z650RS kompatibilný s licenciou A2 je odrazom prelomového modelu Z650-B1 z roku 1977, ktorý sľuboval vyššiu kapacitu v menšom fyzickom balení. Z650RS to odzrkadľuje svojim moderným retro štýlom, uvoľnenou jazdnou pozíciou a prístrojovým vybavením s dvojitým ciferníkom s multifunkčným LCD. Šikovné dizajnovanie liatych kolies v štýle lúčov pridáva na retro vzhľade, zatiaľ čo mnohé štýlové stopy odkazujúce na dedičstvo Z ukazujú starostlivosť a pozornosť, ktorá bola venovaná dizajnu tohto kompaktného dvojvalcového motocykla vybaveného trellisovým rámom. 
 
So štýlom legendárnej Z1, model Z900RS a partnerský model SE poháňajú retro-športový rad Kawasaki pre rok 2024. Nadčasový štýl zahŕňa kolesá v štýle lúčov, nádrž v tvare slzy a zadnú kapotu inšpirovanú Z1 a zadné svetlo LED. Modely RS triedy 900, vybavené prvým vyladeným výfukom od Kawasaki, majú vo svojich ľahkých mrežových rámoch serióznu silu a využívajú technológiu asistenčnej a klznej spojky, ako aj trojrežimovú kontrolu trakcie a doplnkové príslušenstvo Kawasaki Ergo-Fit, aby vyhovovalo všetkým výškam jazdca. 
 
900RS SE je v súčasnosti jedným z najžiadanejších strojov a do roku 2024 má rovnakú základnú špecifikáciu ako RS, ale pridáva zadné odpruženie Öhlins ponúkajúce zvýšený jazdný komfort a predné brzdy Brembo, čo prispieva k ešte viac k presnému ovládaniu a jednoduchšiemu použitiu. Žiadané farebné prevedenie Metallic Diablo Black „Yellow Ball“ bude opäť dostupné v roku 2024.
 
A na koniec pre rok 2024 je základná trieda licencie A1 Z125 pripravená zvádzať jazdcov na dve kolesá so svojím robustným 125 cm3 4-taktným jednovalcovým motorom, uhladenou šesťstupňovou prevodovkou a štýlom a ergonómiou Z Supernaked. Digitálna prístrojovka, možnosť zníženého sedadla a zadné odpruženie Uni-trak odhaľujú, ako je tento stroj pripravený potešiť jazdca.