Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

15 Júl 2021 6-násobný majster WSBK Jonathan Rea si spravil konečne "vodičák" na motorku

Šesťnásobný majster sveta v superbike Jonathan Rea dosiahol ďalší zo svojich osobných cieľov absolvovaním britského motocyklového testu na získanie vodičského oprávnenia na motocykel.
Tridsaťštyriročný rodák zo Severného Írska, ktorý bol víťazom svetového šampionátu už pri svojom prvom roku v Kawasaki v roku 2015 absolvoval povinný základný tréning (CBT) motocyklových testov na prvý pokus.
 
Rea absolvoval kurz so Stephenom Millsom z Moto Trainingu a naučil sa nové zručnosti a nové spôsoby jazdy na súkromných tréningových plochách a verejných komunikáciách pomocou a to na Kawasaki Z650 dodávaného spoločnosťou Moto Training ako súčasť svojej akreditácie výcvikovej školy KRTS.
 
Nie je nezvyčajné, že profesionálni jazdci na najvyššej úrovni motocyklového športu nemajú vodičské oprávnenia na motocykel, takže pre Reu je to cesta k ďalším možnostiam širokého výberu strojov.
 
Rea poďakoval Stephenovi Millsovi z Moto Trainingu a naznačil, aký môže byť jeho ďalší krok ako plne kvalifikovaného jazdca na ceste.
"Som veľmi šťastný a hrdý na to, že som prešiel testom na motorke. Bolo to niečo, čo som chcel robiť už tak dlho, ale s mojimi športovými záväzkami a nabitým kalendárom to bolo ťažké. Využil som výluku z dôvodu pandémie, aby som študoval všetky teoretické materiály, ako napríklad UK Highway Code. Mojou prioritou bolo osloviť inštruktora, s ktorým by som sa cítil dobre. Stephena Mills z Moto Training v Severnom Írsku ma naučil všetko o jazde na motorke na ceste, ktorá je úplne iná ako jazda na okruhu. Musíte si byť oveľa viac uvedomelý, pretože prostredie je oveľa menej kontrolované a dokonca aj ja som bol schopný naučiť sa nové zručnosti a techniky. Vďaka tomuto tréningu som nebol len lepším motorkárom, ale aj lepšie som si uvedomil niektoré veci, keď riadim svoje auto. Teraz prichádza potešenie z rozhodnutia, ktorý motocykel v rade Kawasaki je pre mňa a moje jazdné potreby ideálny. Som si istý, že viem, čo sa hodí k môjmu životnému štýlu, a svoju voľbu predstavím vo veľmi blízkej budúcnosti. “
 
Videozáznam z Jonathanovho tréningu nájdete na jeho stránke YouTube: Jonathan Rea