Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

4 Jún 2024 2025 KLX230R S: Choď von a bav sa

Pre jazdcov, ktorí chcú zábavný off-road, ktorý ich vezme kamkoľvek si zatúžia, je KLX230R S pre túto úlohu ako stvorená.
Aktualizovaný model 2025 S, ktorý si zachováva veľa z toho, čo urobilo pôvodný KLX230R populárnym od jeho predstavenia v roku 2020, teraz ponúka väčšiu palivovú nádrž s objemom 7,6 l (prechod z plastu na oceľ) pre dlhší pôžitok v teréne.
 
Vylepšený pomocný rám sedadla spojený s nižším a pohodlnejším sedadlom a aktualizovaný agresívny štýl inšpirovaný KX ho zaraďuje do jednej línie s ostatnými modelmi off-roadového radu Kawasaki. Prepracovaný zadný pomocný rám sleduje nižšiu líniu a hoci je výška sedadla nižšia, zdvih predného a zadného kolesa zostáva rovnaký ako u predchádzajúceho modelu, zatiaľ čo hrubšie odpruženie sedadla ponúka zvýšený jazdný komfort. Hrubšie 80 mm sedadlo (+6 mm) zvyšuje komfort jazdy, pričom jeho nový tvar ponúka širšiu sedaciu plochu ako predchádzajúci model pre pohodlnejšiu jazdu.
 
Pridanie vyvažovača k obľúbenému elektrickému štartovaniu so šesťstupňovým motorom s objemom 233 cm3  ponúka vyššiu plynulosť a ovládateľnosť s novým nastavením ECU a užším sacím otvorom a menším sacím ventilom (ø37 mm >> ø33 mm) pre rok 2025, čo prispieva k jednoduchosti používania v nízkom a strednom rozsahu otáčok. S motorom je spárovaný podvozok, ktorý bol doladený prostredníctvom spätnej väzby testovacích jazdcov Kawasaki pre ideálne vyváženie motora a podvozku.
 
Zábavný zážitok z jazdy v teréne prináša nižšia výška sedadla pre model S 875 mm, plus odpruženie s dlhým zdvihom kolies (250 mm vpredu a 217 mm vzadu) s vynikajúcou svetlou výškou 270 mm, vďaka čomu sú jazdy radosťou. Ideálne prispôsobené veľkosti predných a zadných kolies (21”/18”) poskytujú modelu KLX230R S istotu ovládania na rôznych povrchoch a strmší sklon (uhol sklonu) (26,5° >> 25,4°) prispieva k ľahkej ovládateľnosti.
 
Krátky rázvor 1 375 mm napokon prispieva k ľahkej ovládateľnosti motocykla. Vzadu ponúka nové nastavenie zadného odpruženia Uni Trak dostatočný zdvih kolesa pre pocit zasadenia a vynikajúcu absorpciu nárazov. Použité pružiny a nastavenia tlmenia sú tvrdšie ako pri modeli KLX230 a predné a zadné kolesá sú teraz vybavené zarážkami, ktoré umožňujú použitie nižšieho tlaku v pneumatikách.
 
Medzi ďalšie úpravy ergonómie patria riadidlá nastavené o 25 mm viac dopredu, aby zodpovedali nižšej výške sedadla, čo jazdcovi ponúka vynikajúcu kontrolu. Stupačky sú navyše o 9 mm ďalej vzadu, aby sa idealizovala jazdná poloha. A pokiaľ ide o štýl, modernizovaná palivová nádrž, kryty a bočné kryty modelu KLX230R S sa veľmi podobajú najnovším modelom KX450 a KX250 pre silný rodinný pocit.
 
Farba modelového roku 2025: Lime Green