Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

30 August 2023 2024 Kawasaki Jet Ski odhalené

Európska rada vodných skútrov Kawasaki pre rok 2024, oslavujúca polstoročie , bola práve predstavená.
50. výročie víta širokú škálu modelov pre rok 2024 vrátane štvortaktného "stojaceho" vodného skútra SX-R 160, prémiovej série Jet Ski Ultra 310 plus populárnej série vodných skútrov STX 160 plus Ultra 160LX a 160LX-S.
 
Či už idete na víkendovú zábavu alebo pretekáte v organizovanej súťaži, sólo vodný skúter SX-R 160 sa vyznačuje silným ťahom a aktívnym ovládaním trupu v tvare V a produkuje množstvo krútiaceho momentu v nízkych až stredných rozsahoch. Má 4-taktný motor s objemom 1 498 cm3, vďaka čomu je toto stojace osobné plavidlo zábavné a dostupné pre mnohých jazdcov; a aj vďaka trupu, ktorý je dlhý a široký, čo poskytuje upokojujúcu stabilitu pre začínajúcich jazdcov.
 
Čo sa týka viacmiestneho plavidla, séria Ultra 310 sa môže pochváliť kvapalinou chladenými, preplňovanými, radovými 4-valcovými motormi s objemom 1 498 cm3 s digitálnym vstrekovaním paliva. Jazdci si môžu vybrať zo štyroch režimov výkonu (plný, stredný, nízky a SLO), aby vyhovovali jazdným podmienkam alebo úrovni zručností. Trup inšpirovaný závodmi umožňuje s Ultra 310 manipulovať s presnosťou a precíznosťou, zatiaľ čo režim Kawasaki Launch Control Mode (KLCM) ponúka dve nastavenia na zlepšenie zrýchlenia, zatiaľ čo Kawasaki Smart Reverse with Deceleration (KSRD) umožňuje možnosti asistencie pri cúvaní pri navigácii v obmedzených oblastiach. Prístrojovú dosku radu Ultra 310 s pripojením Bluetooth a viacerými režimami zobrazenia zdobí 7” TFT prístrojový panel. Kompletne prepracovaný úložný systém ponúka celkovú úložnú kapacitu 168,5 litrov. 124-litrový utesnený predný priestor dopĺňa nový 40-litrový úložný priestor s jednoduchým prístupom, 1,7-litrový vodotesný priestor a 2,8-litrové zadné vrecko s jednoduchým prístupom.
 
Ultra 310LX-S obsahuje exkluzívnu Ultra Deck, efektívne predĺženú zadnú palubu a 20 cm dodatočnú plošinu na zábavu vo vode a uloženie vybavenia. Dve multi-montážne koľajnice zabudované do Ultra Deck obsahujú ďalšie prídavné posuvné držiaky a poskytujú prístupné upevňovacie body. Je tiež vybavený spätnou kamerou, ktorú je možné počas používania sledovať na prístrojovej doske, a štýlovými LED svetlami vpredu.
 
Na vrchole série 310, Ultra 310LX posúva luxus a štýl na ďalšiu úroveň, ponúka skvelý výkon a pohodlie Ultra 310X a Ultra 310LX-S, pričom pridáva neporovnateľné sedadlo a zvukový systém. Prvé 3-polohové nastaviteľné sedadlo ERGO-FIT LXury v odvetví je navrhnuté pre pohodlnú plavbu až pre tri osoby. A pokiaľ ide o zvuk na vode, JETSOUND 4s je vrcholom Ultra 310LX, čo z neho robí prvý integrovaný audio systém so 4 reproduktormi v štandardnej výbave s ovládaním jog-dial a pripojením Bluetooth na osobnom plavidle.
 
Napokon, rad STX 160 je poháňaný 16-ventilovým paralelným 4-valcovým motorom DOHC s objemom 1498 cm3. Vyznačuje sa vyváženým trupom, ergonomickou jazdnou pozíciou, veľkou palivovou nádržou a úložným priestorom spolu s niekoľkými ľahko použiteľnými funkciami podpory pre jazdca na vytvorenie pohodlného a vzrušujúceho trojmiestneho vodného skútra, ktorý osloví širokú škálu jazdcov. Okrem štandardných funkcií STX 160 je STX 160LX vybavený nastaviteľným elektronickým tempomatom, ktorý je možné nastaviť pomocou tlačidiel Up/Down umiestnených na riadidlách. Má tiež pohodlnú rukoväť, ktorá sa zužuje smerom von, čo uľahčuje držanie pri jazde v priamom smere a navyše má prémiovú lakovanú dosku.
 
Vlajkový model STX 160LX navyše obsahuje integrovaný audio systém JETSOUND s Bluetooth ako štandardnú výbavu. Systém pozostáva zo zosilňovača, audio ovládača zabudovaného v rukoväti a dvoch reproduktorov umiestnených pod zrkadlami. Je tiež vybavený dvojfarebnou špeciálnou podložkou na palubu a sedadlom LXury navrhnutým tak, aby sa ergonomicky prispôsobilo telu jazdca a ešte viac zlepšilo pohodlie. Podobne ako STX160X je vybavený pohodlnou rukoväťou, nastaviteľným tempomatom pomocou tlačidiel Up/Down a prémiovou lakovanou palubou s plnou grafikou.
 
 
Farby pre európsky rad vodných skútrov 2024*
 
Stojan SX-R 160: Ebony/Ice Grey
 
Ultra 310LX-S je ponúkaný vo farbe Ebony/Lime Green
 
Ultra 310LX je k dispozícii vo farbe Ebony/Metallic Gold Sparkle Deep Green
 
Ultra 310X je k dispozícii vo farbe Ebony/Neon Red
 
STX 160 je k dispozícii vo farbách Crystal White/Vibrant Blue.
 
STX 160X je k dispozícii vo farbe Crystal White/Ebony
 
STX 160LX je k dispozícii vo farbe Ebony/Neon Red
 
ULTRA 160LX je k dispozícii vo farbe Ebony / Metallic Shadow Gold
 
ULTRA 160LX-S je k dispozícii vo farbe Ebony / Candy Steel Furnace Orange
 
 
*Dostupnosť a ceny si overte v miestnej pobočke Kawasaki Motors Europe.