Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

12 Október 2020 Versys 1000 SE v roku 2021 so Showa Skyhook technology

Populárny Versys 1000 SE, navrhnutý tak, aby poskytoval maximálny pôžitok v najrôznejších jazdných situáciách, sa v roku 2021 posúva na ďalšiu úroveň pohodlia jazdcov a spätnej väzby odpruženia pridaním technológie Showa Skyhook.
Táto najnovšia technológia Skyhook, ktorá je už v súčasnosti popredným pojmom v segmente motocyklov pre všetky cesty, je vybavená elektronicky tlmeným predným a zadným zavesením Showa a je určená na to, aby posunula vysoko populárny koncept Versys na vyššiu úroveň kvality a technológie.
 
V praxi aktualizovaný softvér pre poloaktívny systém KECS Versys 1000 SE obsahuje technológiu Showa Skyhook EERA (Electronically Equipped Ride Adjustment), ktorá zaisťuje ešte komfortnejšiu jazdu.
 
Koncept Skyhook predstavuje pomyslený hák podporujúci odpruženú hmotnosť motocykla a moduluje tlmiacu silu pruženia tak, aby kolesá mohli sledovať poklesy a hrbole, pričom s minimálnou odchýlkou udržiavajú vertikálnu polohu motocykla.
 
Softvér Showa Skyhook, ktorý bol starostlivo doladený inžiniermi spoločnosti Kawasaki, zaisťuje zachovanie športového jazdného charakteru Versys 1000 a poskytuje plynulejšiu jazdu, ktorá sa neustále prispôsobuje povrchu vozovky v reálnom čase. Schopnosť držania na ceste je vynikajúca, sklon (najmä pri jazde so spolujazdcom) je znížený, zatiaľ čo riadenie je pri jazde po diaľnici ľahké a motocykel sa pri jazde v daždi cíti stabilnejší.
 
Táto najnovšia inovácia je len časťou pozoruhodnej špecifikácie Versys SE. Vysoko výkonný stroj pre všetky cesty má oveľa viac aspektov svojej osobnosti, čo sa týka komponentov podvozku aj pôsobivej ponuky elektronických jazdných pomôcok.
 
Vďaka srdcu so športovým, ale flexibilným štvorvalcom naprieč rámovým formátom sa dobrodružstvo zameralo na 1 043 cm3 výhod Versys SE z elektronických škrtiacich ventilov, ktoré umožňujú použitie elektronického tempomatu, zatiaľ čo funkcia riadenia v zákrutách prepojená s Kawasaki IMU uľahčuje kombinovaný balík motora a podvozku .
 
Sada elektronických jazdných pomôcok obsahuje trakčnú kontrolu KTRC a voliteľné režimy výkonu motora, ktoré vyhovujú podmienkam a preferenciám jazdca. A keď už hovoríme o jazdcovi, Versys SE sa štandardne dodáva s integrovanými jazdnými režimami, ktoré umožňujú výber zo štyroch režimov, ktoré automaticky kombinujú najvhodnejšie nastavenia pre šport, cestu, dážď a režim pre jazdca (manuálny).
 
Prakticky povedané, ergonomický balík SE je premyslený do detailu a z hľadiska komfortu s dvoma možnými výškami sedadiel vďaka voliteľnému sedadlu Ergo-Fit nižšiemu ako štandardné sedadlo, ktoré je k dispozícii ako originálne príslušenstvo je ústretový všetkým jazdcom.
 
Inteligentné protiblokovacie brzdy KIBS sa spoliehajú na silné strmene prednej brzdy s radiálnym uložením, zatiaľ čo svetlá LED zaisťujú jasne vyditeľnú cestu. 
 
Úroveň luxusu podčiarkuje nielen panel meracích prístrojov TFT a náklonové svetlá LED, ale aj rýchloradenie Kawasaki pre rýchle a plynulé zmeny prevodových stupňov hore a dole spojené s asistenčnou a klznou spojkou.
 
Vďaka prepojeniu smartphone medzi jazdcom a strojom vďaka aplikácii Kawasaki Rideology môžu majitelia Versys 1000 SE nielen upraviť odpruženie prostredníctvom obrazovky svojho smartphonu, ale tiež vidieť jazdné denníky, intervaly servisu a výmeny oleja a dômyselné ďalšie položky, ako napríklad ikonové zobrazenie prijatých správ. telefónne hovory a prichádzajúce e-maily.
 
Nebude prekvapením, keď sa dozviete, že model 2021 Versys 1000 SE je vybavený úrovňou výbavy podobnej špičkovým luxusným automobilom, a preto je tiež vybavený vysoko odolným lakom Kawasaki, ktorý má prostredníctvom „trampolínového efektu“ stále polotekutých molekúl v povlaku schopnosť "zahojenia" škrabancov.
 
Turistické zameranie na Versys 1000 SE je šikovne zvládnuté pomocou inteligentných doplnkov, ako je napríklad 12-voltová zásuvka na palubnej doske, ktorá slúži na napájanie nielen satelitných navigačných systémov, ale aj množstva ďalších základných potrebných vecí. Štandardná výbava ohrievačov rukovätí, chráničov rúk a veľkého čelného plexi tohto modelu najvyššej triedy navyše zaručuje, že pri zhoršujúcich sa poveternostných podmienkach sa môže jazdec Versys 1000 SE spoľahnúť na pohodlie a bezpečnosť v každom okamihu.
 
Teraz, v roku 2021, keď jazdci Versys začujú Adventure Calling, budú schopní odpovedať na technicky najvyspelejší a najluxusnejší Versys vôbec.