Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

6 Január 2022 Od Z1 po Z50 – Kawasaki oslavuje polstoročie rodiny Z

Päťdesiat rokov po tom, čo úplne prvý model Z vyrazil do sveta, Kawasaki predstavila niekoľko výročných modelov Z50. S ikonickým modelom Super Four Z1 z roku 1972 ako skvelým prarodičom, tieto stroje pokrývajú široké spektrum, ktoré podčiarkuje príťažlivosť tejto obľúbenej rodiny značky Kawasaki.
Dynamický štýl Sugomi modelu Z900 si od svojho uvedenia získal mnoho fanúšikov svojim agresívnym prístupom, ktorý ladí s dynamickou a pohotovou spätnou väzbou pri jazde, ktorú môže poskytnúť iba Z. Jubilejné 50. vydanie Supernaked Z900 je oblečené do farieb Firecracker Red modelu Z1100GP, dominantného vzduchom chladeného modelu Z 80. rokov. Tento odtieň červenej – ktorý sa nachádza aj na legendárnom GPZ900R – bol vtedy charakteristickou farbou Kawasaki. Ďalším prvotriednym prvkom je vidlica v zlatej farbe a rám v lesklej čiernej farbe. Vďaka tomuto jedinečnému farebnému prevedeniu bude model Z900 Z50 pre novú sezónu dostupný aj ako model s plným výkonom aj a A2 so 70 kW. Z900 obsahuje farebné prístroje TFT s konektivitou pre smartfóny a obsahuje integrované režimy výkonu, trakčnú kontrolu KTRC a výber režimu výkonu (Plný/Nízky), ako aj LED osvetlenie.
 
Model Z650 vhodný pre jazdcov A2 s úzkym podvozkom a citlivým paralelným dvojvalcovým motorom je pevným favoritom medzi jazdcami všetkých úrovní. Model Z650, vybavený LED svetlometom, TFT displejom a konektivitou pre smartfón, nabije zmysly a inšpiruje každú jazdu. Živá červená farba bola špeciálne namiešaná pre tieto jubilejné modely, vďaka čomu je ich agresívny štýl Supernaked Z ešte nápadnejší. Tmavomodré a strieborné odlesky zvýrazňujú červenú a znak „Z“ a logo Kawasaki sú vyvedené v zlatej farbe, čím sa tieto modely ešte viac odlišujú od ich štandardných náprotivkov. Pridajte červené kolesá so striebornými prúžkami, špeciálnu kožu sedadla a pamätné logo „Z 50th“ na prednom blatníku a balík je hotový.
 
Kawasaki, ktorá ešte viac rozširuje hranice scény Retro Sport, sa vrátila ku koreňom značky Z a vybrala si ikonický vzor „Fireball“ pôvodnej Z1 pre 50. výročie retro športového modelu Z900RS a Z650RS. Špeciálne pre tieto modely bol vyvinutý špeciálny proces lakovania. Cukríkové farby nádrže a karosérie sú aplikované vo vrstvách, aby vytvorili hlbokú, lesklú textúru, ktorá zvýrazňuje neodmysliteľnú krásu týchto strojov. Bohaté sfarbenie dopĺňajú rámy oboch strojov v lesklej čiernej farbe a majú špeciálnu kožu sedadla s textúrou odlišnou od štandardného modelu, ako aj rôzne farebné prešívanie. Oba stroje majú kolesá zlatej farby a emblémy „Double Overhead Camshaft“ pripomínajúce minulosť a hrdo zobrazujú logo „Z 50th“ na vrchu nádrže. Na ľavom a pravom kryte motora Z900RS je navyše emblém „DOHC“.
 
Je skutočne vzácne, aby rodina značky vydržala desať rokov, nieto ešte päťdesiat. V roku 2022 túto skutočnosť pripomína prítomnosťou modelov Z50, ktoré tvoria súčasť slávneho puta medzi Kawasaki a jej légiou verných fanúšikov, etablovaných aj nových pre značku.
Tu je ďalších 50 rokov Z!

Z50 výročné farby:
Z900 / Z900 70 kW= FIRECRACKER RED
Z650 = FIRECRACKER RED
Z650RS = CANDY DIAMOND BROWN
Z900RS = CANDY DIAMOND BROWN