Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

7 November 2017 Ninja ZX-10R SE dorazí do roku 2018 s elektronickým polo-aktívnym zavesením

V rukách Jonatha Reu Ninja ZX-10RR dosiahla titul vo WorldSBK 2017. Teraz sa k tomuto stroju a štandardnej Ninja ZX-10R pripája nový stroj s polo-aktívnym elektronickým pružením - Ninja ZX10-R SE.
Ninja ZX-10R SE je vybavená prednými a zadnými pružiacimi jednotkami Showa a je prvým strojom, ktorý je vybavený systémom Kawasaki Electronic Control Suspension (KECS). Ide o najnovšiu technológiu so snímačmi zdvihu a solenoidami na nastavenie zabudovanými do samotných závesných jednotiek, ktoré zabezpečujú, že systém je vysoko účinný.
 
Systém pracuje so senzormi zdvihu plus ďalšími vstupmi zo stroja, ako sú údaje o zrýchlení a spomalení, ako aj o rýchlosti motocykla. ZX-10R SE obsahuje špeciálnu odpruženú ECU(riadiaca jednotka), ktorá komunikuje so štandardnou ECU a IMU(jednotka náklonového a trakčného systému) čo umožňuje jazdu v jednom z troch nastavení - cestnom, traťovom alebo v manuálnom režime.
 
Keď hovoríme o rýchlosti, reakčný čas pre systém je úprimne neuveriteľný! S rýchlosťou aktualizácie informácií meranou v milisekundách je interpretácia tohto vstupu a následné nastavenie zavesenia prednej i zadnej časti takmer okamžité. Účinne to znamená, že odpruženie sa neustále zdokonaľuje a prispôsobuje aktuálnemu povrchu vozovky a požiadavkám dynamiky stroja a vstupu vodiča.
 
Prispôsobovaním technológie štyroch kolies a pomalšou reakčnou dobou konkurentov bola kombinácia pokročilého zavesenia Showa a skúsenosti spoločnosti Kawasaki v oblasti moderných elektronických pomôcok pre vodiča skutočným krokom vpred v technológii zavesenia.
 
Pôsobivý v režime cestnej alebo traťovej prevádzky, dodatočná nastaviteľnosť a pohodlie manuálnej možnosti nastavenia prináša maximálnu "laditeľnosť" parametrov zavesenia, čo efektívne znamená, že je nastaviteľná pre všetky situácie.
Ninja ZX-10R SE pridáva k high-tech balíčku aj špeciálne odlievané kolesá z ľahkých zliatin Marchesini, quick shifter a vzrušujúci matný čierny vzhľad s výraznými zelenými lemami otvorov na kapotáži.
 
"Je to pre nás významným krokom, pokiaľ ide o technológiu zavesenia a veríme, že tento systém je naozaj špičkový," povedal Morihiro Ikoma, riaditeľ spoločnosti Kawasaki Motors Europe. "
 
"Zlepšenie informácií získaných na súťažnej scéne WorldSBK so špičkovým odpružením vytvorilo stroj, ktorý určite osloví fanúšikov Ninja ZX-10R, ktorí hľadajú čo najnovšie a najaktuálnejšie. Pridanie tohto stroja do nášho sortimentu pre rok 2018 ukazuje našu nepretržitú dôveru vo fantastickú a kultovú značku Ninja ".